Спор: Трябва ли да бъде върнат ергенският данък и да се възстановят трудовите войски?

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (14)
09:30 / 25.12.2014
798
В общественото пространство се завъртя предложението да бъде върнат ергенският данък и да се възстановят трудовите войски.
Предложението е част от проекта "Българска национална доктрина" на Българската академия на науките и изкуствата. "Това е един от 730 параграфа в този текст", заяви за сутрешния блок на Нова телевизия акад. проф. Григор Велев, който е част от авторския колектив.

"Имахме разговори с всички политически партии в парламента. Решиха дискусията да я направят по комисии". Той спомена и интересна статистика. Преди 60 години средната възраст на брака е била 20 години, 30 години по-късно скача на 25 години. А през последните години 43% от двойките не са женени.

"Много от тях декларират децата си като на самотни майки за да получават 165 лева", коментира проф. Велев. Социологът Мира Радева обаче е против такива закони. "В момента в целия свят се раждат повече деца от безбрачни двойки отколкото от брачни", коментира Мира Радева.


Виж коментарите (14)
Още новини от Национални новини:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
Песен на Българското училище "Иван Вазов" в Париж се цели в рекор...
Галя Кондева за частната детска болница: Спрямо мен не е упражняв...
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Кандидатите от ГЕРБ-СДС в Кочериново: За нас е важно всяко едно н...
Енергийният министър: Няма да има съществено поскъпване на цената...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).