Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Според зам.-министъра на правосъдието затворите ни са средновековни
Автор: Екип Burgas24.bg 15:41 / 23.06.2015Коментари (0)654
© Burgas24.bg
До момента в затворите няма съкращения, но се предвиждат такива. Очаква се приемането на постановлението на Министерството на правосъдието, с което се определя щата за Главна дирекция изпълнение на наказанията. Проекта е доста сериозен, каза днес във Варна заместник-министърът на правосъдието Андрей Янкулов, цитиран от Черно море. 

Той бе във Варна на конференция на тема "Иновативни и етични предизвикателства в системата за изпълнение на наказанията - етика и професионализъм".

Става въпрос за съкращаването на 456 души. Не се знае обаче какви точно длъжности ще бъдат съкратени. Предстои обсъждане с началниците на затворите у нас кои длъжности могат да бъдат съкратени и кои не, каза още зам.-министърът.

Условията в затворите са много тежки, не може да има две мнения по въпроса, заяви още Янкулов по повод протестите на служителите в местата за лишаване от свобода. Всеки, който малко или много се е занимавал с тази материя знае, че ние не само не сме в 21-ви век. Ние трябва да излезем от средновековието, смята министърът.

Запитан дали се очаква лавина от бягства от затворите зам.-министър Янкулов отговори: "Сигурността, надявам се не е застрашена. Един затвор обаче не е само сигурност. Ясно е, че надзирателите са много важни, но управлението не е само това. Един затвор е и социална работа, и медицинско обслужване.

Дали съм подавал оставка или не, не е важно, предвид ситуацията, в която се намира системата. Каква е моята лична съдба не е от съществено значение в този случай, заяви Андрей Янкулов, запитан дали е депозирал оставка след протестите на работещите в затворите.

Тук обсъждаме алтернативни мерки на лишаването от свобода. Внесохме предложение за изменение на Закона за изпълнение на наказанията, където се регламентират замените на задържането под стража с електронно наблюдение, каза още Андрей Янкулов при откриването на конференцията във Варна. Това ще доведе до редуциране на задържаните в следствените арести с по-удачно използване на домашния арест с електронно наблюдение. Това ще спести и средства и ще даде нужната сигурност на обществото, че лицата, които изтърпяват мярката домашен арест няма да се отклоняват от нея, заключи той.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Национална баскетболна лига сезон 2023/2024
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: