Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Справедливо ли е вдигането на депутатските заплати, говорят известни личности
Автор: Екип Burgas24.bg 13:24 / 28.04.2023Коментари (2)731
©
"Депутатите не заслужават да получават толкова високи заплати! Това е безобразие на фона на най-ниските пенсии и мизерните заплати. Замразиха минималното работно възнаграждение на смешните 780 лв., а увеличават тяхното на близо 7000 лв., което е възмутително. Поне да вършеха работа, щях да кажа - "Браво, нека да взимат", но те не могат да стигнат до съгласие дори по един въпрос освен увеличението на заплатите им."

Това емоционално заяви Латинка Петрова по повод информацията от последните дни, че депутатските заплати се вдигат с над 800 лева.

Народните представители в 49-ия парламент ще взимат повече пари от предшествениците си в миналия мандат на законодателната институция. Причината е, че депутатските възнаграждения се променят 4 пъти в годината. Те се изчисляват на базата на средната работна заплата в обществения сектор в последния месец от тримесечието.

Заради по-високите доходи на народа основното възнаграждение на новите 240 законотворци ще е почти 6400 лева, без клас прослужено време или допълнителни възнаграждения за участия в комисии например.

"Това е пълна наглост и показва, че за пореден път депутатите ще мислят единствено и само за себе си. Те не се интересуват от народа и хората, които са гласували и са ги избирали. Първото нещо, което решиха да направят, е да си увеличат заплатите - срам и позор! Бедните ще духат супата. Нямам никакви надежди за светло бъдеще, категоричен е пред "България Днес" актьорът Георги Мамалев.

Емоционално и с нотка на яд се изказа и естрадната легенда Панайот Панайотов. "Моето мнение не е за пред хората. Политиците взеха мястото на артистите на сцената и това никак не е честно. Ако има сила да възстанови правдата, трябва отново ние артистите да сме на сцената вместо политиците. Ясно е, че пак отиваме към избори."

 На същото мнение е и Латинка, която прогнозира избори през септември. "Знае се, че пак отиваме на избори. Но това никой не го интересува. Наглеците в парламента гледат да подсигурят и правнуците си. Възмутена съм и разочарована. Как може никаква работа да не са свършили, а да си увеличават заплатата с 800 лв. съобразно инфлацията, а за пенсии пари няма. Увеличението на пенсията ще се отложи за октомври, защото трябва да се додадат депутатските заплати", сподели актрисата.

По думи на Мамалев в България ще живеем зле, докато политиците ни не се осъзнаят.

"Политическият ни елит е на много ниско интелектуално и образователно ниво. Това са хора с купени дипломи и хора, които стига да са близки на "вожда" - ръководителя на партията, получават всичко. Отвратително е това, че необразовани палави девойки от провинцията, но близки на шефа главоломно се издигат нагоре, защото винаги са готови за употреба. Мислят си, че като сменят чуждестранните вносни костюмчета, са много големи политици, но дотук. За тях политика е креватът на шефа и скъпите дрешки", каза за финал Мамалев.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
За мен тези заплати са абсолютно ниски. Аз не бих станал депутат за такива пари, както и никой специалист. За това ходят хора които тези пари само са ги сънували и нищо не става от тях.
0
 
 
Разбира се! Без това не може да се мине! За какво ходят те в Народното събрание! Вижте как са им изсъхнли вратлетата!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2023 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: