Спрете да правите това и ще намалите наполовина разхода на гориво!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:44 / 01.11.2023
602
Опитен автомонтьор предупреди шофьорите да спрат да правят три често срещани грешки и да намалят наполовина разхода на гориво . Според влиятелния автомобилен експерт Скоти Килмър, който има повече от 55 години опит, шофьорите трябва да следят налягането в гумите и въздушния си филтър, ако искат да спестят пари от бензин, пише Daily Express .

Известният автомеханик наскоро обсъди няколко начина, по които шофьорите могат да удвоят икономията на гориво във видеоклип, публикуван в неговия канал в YouTube, където той има близо шест милиона абонати.

"Ако искате да подобрите разхода на бензин, не използвайте измамни джаджи, а използвайте съветите, които току-що ви показах. Днес ще ви покажа как да подобрите разхода на гориво на колата си и то не с измамни джаджи – не. Не се заблуждавайте", казва Килмър във видеото.

Килмър предупреждава, че пазарът е пълен с устройства, които обещават да подобрят разхода на гориво, които според него са пълна измама.

За щастие има по-прости и по-ефективни начини да спестите от разхода, което ще е от полза за вашите автомобили в дългосрочен план.

Сред "истинските неща“, които можете да направите, за да подобрите разхода, е да наблюдавате налягането в гумите си, казва Килмър, предаде "Блиц".

Той продължава: "Уверете се, че налягането в гумите ви е правилно, ако не е правилно, гумата ви ще има твърде много триене, което ще доведе до увеличен разход.“

Вторият и също толкова важен фактор е поддръжката на въздушния филтър, който трябва да се почиства редовно, за да се гарантира, че в двигателя влиза достатъчно въздух.

"Не използвайте мръсен въздушен филтър“, обясни Килмър. "Колата ви изгаря хиляди кубически метри  въздух, не бива да затлачвате потока.“

Освен това шофьорите трябва да обърнат внимание на управлението на автомобила си с умерена скорост. Килнър отбелязва: "Колкото по-бързо се върти вашият двигател, толкова повече гориво използва."

Не на последно място, водачите са съветвани да обърнат внимание и на това колко натоварено е превозното им средство, тъй като празното пространство е най-добро за намаляване на разхода на гориво.

"Колкото по-малко тегло носите, толкова по-добър е вашият пробег, така че ако искате да подобрите разхода на гориво, не използвайте фалшиви джаджи“, добави механикът.

Виж коментарите (0)

Още по темата (512):
08.05.2024 Експерт за горивата: По-голямото търсене предполага по-високи цени
07.05.2024 От 1 март 2025 г. няма да има бензин на територията на страната?
03.05.2024 Експерт: Най-ниските цени на горива в ЕС са в България
29.04.2024 Скок в цените на горивата
28.04.2024 Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празниците?
22.04.2024 Експерт с прогноза за цените на горивата
Още новини от Национални новини:
"Лукойл" внесе над 1 млн. барела петрол от Норвегия в рафинерията...
Здравният министър с актуална информация за коклюша в България, е...
КНСБ: Някои стоки в България са нелогично скъпи
Главчев с важна среща
Еколог: Мокрите кърпички са най-честият отпадък, който намираме з...
Започва инвентаризация в "Лукойл"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).