Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Среща на високо ниво за киберпрестъпността у нас
Автор: Стоян Маджиров 12:40 / 28.05.2019Коментари (0)1195
©
"Феноменът киберпрестъпност не признава граници, възползва се от постоянно нарастващата се глобализация, от новите технологии, от регионалните и национални кризи - било то икономически, политически или военни. Ставаме свидетели на мащабни и разнородни кибератаки, които нанасят огромни щети на компании и интернет потребители от цял свят. Нещо повече - в днешно време киберпрестъпността  и употребата на Интернет пространството съпътстват  всяка една останала престъпна дейност на национално и трансгранично ниво. Именно затова киберсигурността е наш приоритет", заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов по време на кръгла маса на тема "Киберсигурност. Предизвикателства пред институциите и бизнеса в България“.

Той изрази увереност, че служителите на отдел "Кибепрестъпност“ в ГДБОП ще продължават да бъдат гарант за осигуряване на безопасността и сигурността на гражданите в онлайн пространството. Благодари на Асоциацията на полицейските началници – организатор на формата, и на съдействието на фондация "Ханс Зайдел“, защото по думите му  за гарантирането на киберсигурността са необходими общи и целенасочени действия на институциите, на финансовите и бизнес средите, на научния потенциал на страната, както и тясно взаимодействие в международен план. 

Проф. Пламен Панайотов обърна специално внимание на законодателните промени, гарантиращи противодействието на киберпрестъпността. В този смисъл народният представител от ПГ на ГЕРБ и председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Пламен Нунев припомни приетата от Министерския съвет Национална стратегия "Киберустойчива България 2020“ и подчерта изключително отговорната  работа на МВР в този сектор. Презентация по темата представи началникът на отдел "Киберпрестъпност“ в ГДБОП комисар Явор Колев, като посочи разследвани случаи от практиката на отдела.

Дискусията, в която се включва широк кръг от специалисти, е показател за предприетия подход в успешното противодействие на киберпрестъпността, заявиха участниците във формата. В него се включиха директорът на ГДНП гл. комисар Христо Терзийски, директорът на КИС Младен Петров, служители на ГДБОП, председателят на Държавната комисия по сигурността на информацията Борис Димитров, представители на прокуратурата, Столична община, на финансови институции и научни среди.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: