Станишев: Всяка политика на Европейския съюз се нуждае от проверка с реалността

Автор: Цоня Събчева
Коментари (0)
17:29 / 14.02.2024
1370
Всяка политика на Европейския съюз се нуждае от проверка с реалността. Ние виждаме в последните седмици в това число много протести на фермери, които реагират срещу много тежки екологични изисквания към европейските производители, наред с което ние виждаме, че при отворен пазар, глобален, със споразумения с Меркосур в Южна Америка, внос на украинска селскостопанска продукция, която не отговаря на тези стандарти, ако подобни политики не се правят в другите икономически региони на света, тогава ние убиваме собственото производство. Това каза за аудиокаста "Това е България" на "Фокус" бившият президент на ПЕС и бивш министър председател Сергей Станишев, сега евродепутат от Групата на прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент.

"А производството например на храни, то е от изключително значение дори и за сигурността на Европейския съюз, защото видяхме и по време на COVID кризата, и във връзка с войната в Украйна, че много вериги на доставки бяха прекъснати, затруднени. И ние трябва да направим Европейския съюз достатъчно устойчив на всички тези кризи. На това ще бъдат посветени всички тези дискусии, които очакваме в петък, с наистина много интересни лектори и най-вече ориентирани към търсене на политики, които да дадат сигурност на хората, да дадат перспективи и да търсят прагматични решения така, че да се осигури това бъдеще, което бихме искали да видим", коментира още Станишев.

Виж коментарите (0)

Още по темата (224):
20.03.2024 Много добра новина за работещите в този отрасъл!
01.03.2024 Министърът на земеделието на среща с животновъди
26.02.2024 Министър Вътев участва в дискусия на министрите от ЕС в Брюксел
20.02.2024 И последните протестиращи земеделци се срещнаха с премиера Денков
16.02.2024 Зърнопроизводител: Отчаянието е повсеместно
14.02.2024 Земеделците прекратяват протестите
Още новини от Национални новини:
Внимание! Боровата процесионка атакува вече и плодови дръвчета
Личните лекари може да започнат по-ранната ваксинация срещу коклю...
Напусна ни Антон Дончев
Остава само седмица, ако имате бизнес и искате да получите безвъз...
Д-р Бацелова предупреди: Тази болест е трудна за диагностициране ...
"Алфа Рисърч" за парламентарните избори: ГЕРБ-СДС са фаворит, ПП-...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).