Стартира месецът на намаленията

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (4)
15:45 / 03.01.2015
2872
Започна месецът на намалените цени. През януари търговците винаги отчитат спад в интереса на клиентите, защото по Коледа и Нова година хората са похарчили много.

Намаленията започнаха от пробуждането на магазините след Новогодишната нощ. Цените в големите вериги за дрехи са с от 20 до 60-70 процента по-ниски. По закон, търговците трябва да задържат намаленията не по-малко от един ден, но и не повече от месец. А клиентът задължително трябва да вижда и старата, и новата цена на етикета. Ако стоката е била намалена за Коледа, но по-малко от месец, за да има право на ново намаление, търговецът трябва да изчака коледната цена да навърши 30 дни.

Първо свършват размерите, после и цветовете. Въпреки че през януари сме поохарчени. Първият месец на новата година е времето на намалените играчки, електроуреди и дрехи.

Недоволните клиенти се оплакват на Комисията за защита на потребителите най-вече, че няма достатъчно от намалените стоки или се съмняват дали по-ниските цени са истински.

Въпреки че намаленията през последните години вече не са толкова по сезони, има хора, които специално пътуват в чужбина, за да пазаруват от големи разпродажби. Гери Дончева е ходила за зимни намаления до Щатите два пъти.

Специално пътувам за намаленията в Америка от 2-ри до 12-ти януари. "Дрехи, техника, дори да струва 1000 долара, можеш да го купиш за 5 - това си е сериозна компенсанция, още с първото нещо си избил билета", казва тя. Въпреки празните джобове, януари остава месецът на изобретателните търговци и следколедните шансове за малка радост.

Ако търговците не спазват закона, малката радост, че все пак имат клиенти през януари, може да им струва до 3 хиляди лева, ако не са задържали старата цена на стоката поне месец. Санкцията е до 15 хиляди лева, ако на витрината пише до 50 процента намаление, а вътре клиентите се изненадат, че това важи само за един продукт или много малка част от стоките.

Източник: Нова ТВ


Виж коментарите (4)

Още по темата (109):
21.01.2015 Бургас получи наградата си за най-красива коледна украса
16.01.2015 Отмъкнаха трона на Дядо Коледа в Бургас
05.01.2015 Консумирахме повече ток по празниците в сравнение с миналогодишните
05.01.2015 Майката-беглец била шизофреничка, не знае кой е бащата на Иванка
04.01.2015 Майката беглец се появи да си търси рожбата
04.01.2015 Празниците продължават, вижте, кои ще черпят за име следващите 7 дни
Още новини от Национални новини:
Мъж измина 200 км, за да вземе инвалидната си количка
Удариха ни по джоба, дюнерът поскъпна
Симеон Симеонов: Целта на всяка една професионална гимназия е да ...
Главчев: Очаква се България да се присъедини към ОИСР до края на ...
В сезона на кърлежите: Как да се предпазим от ухапване?
Стенограмата от заседанието на правителството разкрива мотивите з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).