Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Статистика сочи, че българите са едни от най-често правещите секс в светa
Автор: Екип Burgas24.bg 15:11 / 14.11.2014Коментари (0)701
©
Българите са едни от най-често правещите секс мъже в световен мащаб. Това сочи статистика, цитирана в рамките на Третата национална конференция по сексуална медицина, която се проведе преди дни.

Средно мъжете у нас се отдават на любовни ласки 127 пъти в годината.

Като цяло в балканските държави се прави най-много секс спрямо останалите страни в света, като водещи на полуострова в престижната класация са гърците.

Конференцията по сексуална медицина бе организирана от Българската асоциация по сексуална медицина под патронажа на ректора на Медицинския университет в София проф. д-р Ваньо Митев.

Сексуалната медицина е интердисциплинарна област, посветена на сексуалните нарушения при двата пола, на техните причини и последствия за индивида, двойката и обществото.

Тези проблеми се изследват в общо-медицински фундаментални и приложни аспекти от гледна точка на уролози, гинеколози, ендокринолози, кардиолози, сексолози, психиатри, невролози, дермато-венеролози, общопрактикуващи лекари, деонтолози и други специалисти. Както в успешно преминалите вече две национални конференции, така и в Третата национална конференция участваха редица доказани български и международни специалисти.

Основната цел на конференцията беше да представи актуалното състояние на научните знания и да популяризира достиженията в тази сфера.

Някои от темите, които бяха разгледани, включваха урологични, ендокринологични, кардиологични, неврологични и сексологични аспекти на еректилната дисфункция, нарушенията в либидото, оргазма и еякулацията при мъжете, най-значимите урологични и гинекологични заболявания, имащи отношение към сексуалната функция, хипогонадизма при мъжете, сексуалната дисфункция при жените, съвременните аспекти на сексологичното консултиране, значението на сексуално-трансмисивните заболявания, психиатрични и съдебно-медицински проблеми и редица други.

В нея участие взеха повече от 250 души.

По думите на медицинските специалисти, честотата на любовните актове е доста по-маловажна спрямо тяхното качество. Ето защо акценти в програмата бяха еректилната дисфунцкия и преждевременната еякулация, които засягат все по-голям процент от мъжете по света.

Първият проблем мъчи почти все втори мъж. Еректилната дисфункция често се споменава като импотентно състояние, при което мъжът не е в състояние да получи или поддържа пълна ерекция.

Това състояние е подобно на преждевременна еякулация, в смисъл, че може да повлияе отрицателно на мъжа, така и на партньорката му и може да окаже значителен натиск върху връзката.

В опитите да се определи възможната причина за еректилна дисфункция, първият фактор, който лекарят ще разгледа е възрастта на мъжа. При по-възрастните мъже този проблем е най-вероятно заради физическото състояние. Болести като диабет, бъбречни заболявания, хроничен алкохолизъм, множествена склероза, атеросклероза, съдови заболявания и неврологични заболявания представляват около 70% от случаите с еректилна дисфункция.

Диабетът е огромен рисков фактор за еректилната дисфункция.

Тютюнопушенето, затлъстяването и заседналия начин на живот също могат да увеличат риска от еректилна дисфункция. Лекарства като антидепресанти, диуретици и др. също могат да имат като страничен ефект еректилни проблеми.

Въпреки това в до 20% от случаите, еректилната дисфункция може да бъде свързана и с психологическа причина - депресия, безпокойсто, стрес, ниско самочувствие.

Ако преди това човек се радва на добър сексуален живот и едва от скоро е започнал да има еректилни проблеми - особено ако е с нов партньор или партньорът изпитва някакви проблеми във връзката, то причината най-вероятно е от емоционален характер.

Добрата новина е, че еректилната дисфункция е лечима за повечето мъже. Създадени са и нови лекарства, които са много успешни при лечението на това състояние. Обикновено лекарят ще определи причината за това състояние и ще лекува първо нея.

Той също може да смени медикаментите, които приема пациентът, за да облекчи страничните ефекти, които включват еректилна дисфункция. Лекарят може да предпише и лекарства, които да подпомогнат успешният сексуален живот на мъжа. Жената е добре да окуражи мъжа си, ако приема подобни лекарства и да го накара да не се чувства по-малко мъжествен.

От преждевременна еякулация пък се оплаква един на всеки петима господа.

Източник: Dnes.bg









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Поскъпване на хранителните продукти
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: