Стефан Цанев: Нашите политици са глухи и се правят на глухи, насила партиите ще направят от президента кандидат-диктатор

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:06 / 09.04.2023
887
Мисля, че нашите политици са глухи и се правят на глухи, което е още по-лошо - никой не желае да чуе другия. От живота си аз знам, че да доказваш своята правота е много лесно, по-трудно е да разбереш чуждата правда, чуждите аргументи. Това каза пред БНТ писателят и драматург Стефан Цанев.

"Истинската дилема ще настъпи след следващите избори и не знам това политиците не ли го подозират, защото както върви, "Възраждане" ще стане втора политическа сила. Стане ли това, проблемът за нашата държава става кардинален - оставаме ли в ЕС или не, оставаме ли в НАТО или не, акламации ли на Русия, че воюва в Украйна, или ще продължим да я осъждаме. Това предстои да се случи, защото "Възраждане" ще постави противоположни интереси на тези, които сега всички други партии защитават. Политиците трябва да бъдат готови за тази дилема, която ще настъпи наистина, защото зад “Възраждане" ще застанат всички недоволни от всички други политици", прогнозира той.

Според писателя тази тенденция е много опасна, а от настоящата ситуация и битката между партиите печели само президентът, който "вече овладя положението".

"Страхувам се, че насила партиите ще направят от Румен Радев кандидат-диктатор. Нека ми прости тези думи, но той е принуден вече да управлява".

Лошата демокрация неминуемо ражда желанието за силната ръка, за решаването на нещата по кардинален начин, смята Стефан Цанев.

Виж коментарите (0)

Още по темата (675):
28.04.2024 Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите
22.04.2024 Нова среща между Радев и Главчев заради рокадите в кабинета
17.04.2024 Главчев към Радев: Нямам доверие на двамата министри, предложени за смяна
10.04.2024 Дали Николай Денков, Асен Василев и Атанас Славов ще се върнат зад депутатските банки?
07.04.2024 От ПП-ДБ призовават Радев да не подписва указа за служебен кабинет
07.04.2024 Лена Бориславова: Служебният кабинет е провокация към ПП
Още новини от Национални новини:
Обявиха прогнозата за времето за следващите дни, по-добре не приб...
Рибари хванаха шаран шампион за Гинес
Отиде си народен представител и бивш евродепутат
Въоръжете се с търпение: Интензивен остава трафикът на някои от г...
Коалицията "БСП за България" регистрира листата си в Бургас
Ето как методът на пазаруване 6 към 1 работи за Вас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).