Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Страховити разкрития за внучката на Виолета Донева, подозирана за убийството й
Автор: Екип Burgas24.bg 22:18 / 03.11.2022Коментари (0)1579
©
Иво Стайков с дъщеря си на премиерата на филма му „Пъзел” през 2012 г.
18-годишната внучка на актрисата Виолета Донева, която бе намерена убита в апартамента си в столичния квартал "Изток“ на 22 октомври, е основната заподозряна за извършеното престъпление.

Това съобщиха медии, като се позоваха на свои източници. Ивет Стайкова – дъщеря на единствения син на Виолета и бившия ѝ мъж Людмил Стайков, по информация на "Труд“ е настанена в психиатрия и е с диагноза шизофрения.

"Ретро“ откри снимки на внучката на Донева, които тя е публикувала в социалните мрежи допреди 6 години, когато напълно изчезва от виртуалното пространство и следите ѝ там се загубват. Ивет е учила в столичното 76 ОУ "Уилям Сароян“. В профила си в инстаграм, който е неактивен от 2016 г. насам, редовно е публикувала фотоси, на които показва как е рязала ръцете си с бръснарски ножчета и се е самонаранявала системно.

Под някои от публикациите има и тревожни коментари от нея, които гласят "Мразя се“. В полето за биография Ивет е написала, че е "гей момиче“ и е бисексуална. Посочила е още, че се интересува от животни, музика, храна и растения. Псевдонимът, с който се е подвизавала в социалните мрежи, също е притеснителен – "satan_panda­_666“ – в превод от английски "сатанинска панда“ в комбинация с числото 666, смятано за число на дявола.

Една от появилите се в медиите версии за убийството на Виолета Донева, за което е заподозряна нейната единствена внучка, гласи, че до фаталния инцидент се стигнало, след като актрисата отказала да даде пари на наследничката си за наркотици. Помежду им избухнал скандал, завършил с убийство. Проверява се и друга версия – че внучката искала да се премести да живее в бабиния апартамент в кв. "Изток“, но актрисата не искала и да чуе, защото се бояла, че роднините ѝ ще я пратят в старчески дом. И това е можело да стане повод за разправия, но ако се потвърди, че момичето е вземало наркотици и има диагноза шизофрения, тогава няма как да се говори за мотив – престъплението е извършено от болен човек, без да е било замисляно, подготвяно и без конкретна причина, обясняват експерти.

Преди дни стана ясно, че у внучката на Виолета Донева е било открито ножче, което е дадено за експертизи. Разследващите покъртителното убийство на кинозвездата от близкото минало още след откриването на трупа ѝ изясниха, че по тялото ѝ си личат редица прободни рани, както и следи от душене.

В последните месеци от живота си актрисата е живяла сама. Вторият ѝ съпруг Атанас Грънчаров е починал през август 2022 г. Миналата година двамата са продали апартамент във Варна за над 190 хиляди лева. Техни съседи споделиха пред медиите, че са живеели много добре и са имали финансови възможности. Допреди 5 години пребивавали в САЩ, но се прибрали в родината. Виолета няма деца от втория си брак.

Единственият ѝ син е Иво Стайков, чийто баща е режисьорът на "Време разделно“ Людмила Стайков. Иво, макар да не общува с татко си, е тръгнал по неговия път. Има един реализиран филм – "Пъзел“, с участието на Асен Блатечки, който излиза на голям екран през 2012 г. Тогава 8-годишната му дъщеря Ивет, сега заподозряна за убийството на Виолета Донева, дебютира в киното и има роля във филма на баща си.

Животът на Виолета Донева е изпълен с тежки драми. Голямата актриса не помни баща си. Била пеленаче, когато капитан Павел Джингаров е отзован от фронта, а на 15 март 1945 г. осъден от Народния съд и разстрелян. Бил на 33 години. След разстрела на съпруга ѝ майката Цвета Джингарова остава на свобода броени месеци. През лятото на същата 1945 г. тя е качена в автомобил на булевард "Мария Луиза“ и е в неизвестност година и осем месеца. Всички мислят, че е мъртва. Грижата за малката Виолета ляга на плещите на бабата.

Дотогава семейството обитава хубав апартамент в района на Докторския паметник. Жилището обаче е харесано от партизански генерал. На бабата дават срок от 12 часа да опразни апартамента. Тя събира малко вещи в една бохча, грабва бебето и започва да търси подслон при познати. Всички обаче се отдръпват от дамгосаното семейство. Все пак се намира един благороден човек, адвокат, чичо Борис, който ги приютява в мазето си на Руски паметник, където си е стъкмил малка дърводелска работилничка. Там, в тясното подземно помещение, малката Виолета се учи да ходи и да говори.

На баба ѝ и през ум не ѝ минава да изведе детето на двора, за да не ги види някой. В качеството си на адвокат чичо Борис достигнал до информацията, че майката на Виолета е жива и се намира в Централния затвор. Използвайки познанствата си, той успява да уреди свиждане на Виолета и баба ѝ с майката. Дотогава детето знае за майка си единствено от разказите на баба си – че била литераторка, завършила с отличие СУ, че била много красива.

Малкото момиченце и баба му се озовават в една стая в сграда на милицията на "Лъвов мост“ в очакване на свиждането. При тях влиза слаба плашеща на вид жена, приличаща на скелет, която се опитва да прегърне любимите си хора. Това е майката на бъдещата актриса, която очевидно е съсипана от изтезания в милицията. От хубостта ѝ не е останало нищо.

Това е първата среща на Виолета с майка ѝ. След като я освобождават, тя е лишена от учителски права и от всякакви доходи. А бабата скоро умира от рак.

Виолета завършва със златен медал гимназия в Кюстендил. Фамилията ѝ обаче е пречка да кандидатства. "Черното петно“ в биографията им остава дори когато вдовицата на царския офицер се омъжва повторно за своя колега Кирил Донев, който осиновява Виолета и я отглежда като свое дете. Тя иска да стане актриса, но две години не ѝ дават бележка, за да кандидатства във ВИТИЗ.

Все пак бъдещата актриса получава заветното "да“, успява да влезе в Театралната академия и през 1966 г. завършва със специалност "Актьорско майсторство“. Омъжва се за младата надежда на българското кино – режисьора Людмил Стайков. Той е режисьор и на филма "Обич“, превърнал Донева в легенда. В лентата красивата Виолета си партнира със Стефан Данаилов.

Донева и Стайков имат един син – Иво, който по-късно става режисьор. Виолета и Людмил се женят в края на 80-те години, а няколко години по-късно се развеждат. Неофициално се коментира, че причината е скандал, гръмнал покрай набеждаването на Виолета в клептомания. Актрисата се омъжва втори път за ученическата си любов – баскетболиста Атанас Грънчаров.

Дебютът ѝ в киното е през 1961 г. във филма "Стръмната пътека“ на Янко Янков. Първата ѝ главна роля е в "Двама под небето“ на Борислав Шаралиев. През 1963 г. се снима във филма на Кирил Илинчев по романа на Георги Марков "Анкета“, а през 1970 г. за втори път работи с Борислав Шаралиев в "Сбогом, приятели“.

Играе в два филма на Иля Велчев – "Дубльорът“ (1974) и "Завръщане от Рим“ (1977). Снима се в телевизията. За ролята на Люба във филма "Допълнение към Закона за защита на държавата“ (1976) на режисьора Людмил Стайков е отличена със статуетката "Свобода“ на Международния кинофестивал в Сопот в Полша (1979), когато наградата за мъжка роля получава Ив Монтан. Снимала се е още във "Всеки ден, всяка нощ“ (1978, реж. Владислав Икономов) и много други.

Работи най-дълго във Военния театър – от 1967 до 1993 г., а след това и в общински театър "Възраждане“ и Театър 199. От 2008 до 2010 г. е директор на театър "Възраждане“.



Още по темата: общо новини по темата: 19
11.12.2023 »
06.12.2023 »
13.11.2023 »
07.11.2023 »
07.11.2023 »
07.11.2023 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: