Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Строим жилища от морски контейнери, издържат трус от 9-а степен
Автор: Екип Burgas24.bg 11:27 / 05.07.2015Коментари (6)1084
Българи създадоха иновативен и амбициозен проект за изграждане на икономични и функционални жилища от морски контейнери. Огромните цветни кутии, с които се превозват стоки от Китай към Европа, влизат в употреба за изграждането на сгради, след като са приключили жизнения си цикъл по отношение на транспортирането. Проектирани да се справят с изключително тежки атмосферни условия по време на пътуването с кораби, те продължават да бъдат устойчиви и след това, което ги прави подходящи за изграждане на сгради.

Вече е проектиран и започва строежът на първия хотел от контейнери, който ще бъде със 100 стаи и ще се намира в София. Хотелът ще бъде най-високата постройка в Европа, построена от контейнери. Освен изграждането на нискотарифни хотели, бунгала, базари и офис сгради, основна цел на проекта е да изпълнява социална функция. Предстои да се реализира първото студентско общежитие от контейнери. Създадени са проекти и за детски градини, домове за възрастни хора и др. Скоростното изграждане на тези постройки е и рационално разрешение на проблема с настаняване на хора, чиито къщи са пострадали при природни бедствия.

"Едва ли някой може да отрече, че социалният сектор в България има нужда от иновации и развитие. Тази нова технология позволява да се вдигнат сгради до 9 етажа, като те могат да бъдат изключително функционални и икономични. Финансирането на всяко нововъведение е труден процес, но сме обнадеждени, че необходимостите на обществото и стойността на проекта ще привлекат необходимите ресурси и работим в тази посока. Бързият стоеж на сградите гарантира бърза възвръщаемост на инвестициите. А ползите за обществото са неминуеми", каза Звезделин Минчев, един от двигателите на мащабния проект.

Сред много предимства на инициативата е издръжливостта, пожарната безопасност и малкото средства, нужни за поддръжка. Апартаментите могат да бъдат двустайни или тристайни, да се реорганизират лесно, с осигурен достъп за инвалиди. Сградите ще бъдат изключително енергийно ефективни, като разликата в сметката за ток за апартамент със същите размери и условия като стандартния, ще е повече от двойно по-ниска. А всички преимущества не са за сметка на обстановката. Интериорът може да бъде дори луксозен. По отношения на земетресенията - една сграда на 9 етажа издържа 9-а степен трус.

Иновативният прокет на българите за изграждане на сгради от морски контейнери достигна и до Румъния. Те бяха поканени да представят своята концепция по време на пролетното издание на експо за недвижими имоти в Букурещ.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 05.07.2015 г.
-1
 
 
Ваклинееее..... стига с простотите бре. Запри са малко
+2
 
 
Тва е палажението Минке, скоро ще почнем да строим и талашитени бараки както в Америка.
-3
 
 
В метална клетка е крайно неекологично да се живее. В нея се натрупва негативна енергия, което предразполага към заболявания. То и в сегашните многоетажни жилища от бетон и тухли сме като в клетката на Фарадей, пък за металните да не говорим! Идиотизъм на квадрат е този замисъл!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: