Строителството на инфраструктура по морското дъно вече щяло да бъде регулирано

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:57 / 11.12.2012
958
С приемането на новия Закон за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата, строителството на инфраструктура по морското дъно вече ще бъде регулирано. Това заяви днес във Варна зам.-изпълнителният директор на Изпълнителна агенция "Морска администрация" - ИАМА Петър Киров, по време на Обществената дискусия на законопроекта за изменение и допълнение на Закона. 

Той посочи, че работната група е изготвила проектозакона и той се основава на принципите на строителство върху публична държавна собственост, каквато се явява морското дъно. Законопроекта предвижда разширението на съществуващи пристанища да става след учредяването на право на строеж, което ще се контролира от Министерски съвет. 

"По същия начин беше решен и режима за учредяване право на строеж на подводна инженерна инфраструктура. Законопроектът освен, че дава възможност за изграждане на нови и разширението на стари пристанища, за първи път регламентира т. нар. пристани. Закона ще има положителен ефект като за пристанищата за обществен транспорт, така и за яхтените и туристическите пристанища, на които се правят сезонни превози на туристи - лодките за разходки по един безопасен за туристите начин и ще бъде въведен ред в предоставянето на тези услуги", подчерта Петър Киров. 


Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Догодина пътуваме от и до морето с частни влакове на българска ко...
70% от анкетираните родители на деца с аутизъм са ставали обект н...
България и САЩ започват автоматичен обмен на данъчна информация
Пеевски защити българското духовенство, обвини Русия в опит за на...
Сериозни разлики в температурите през юни
КЗП: Бъдете особено отговорни при покупката на детски стоки!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).