Студент по медицина води битка с тежко заболяване и има нужда от помощта ни

Автор: Силвия Станева
Коментари (0)
08:54 / 05.09.2019
1243
25-годишен студент в Медицински университет – Пловдив има нужда от помощ. Приятели на Петър се свързаха с редакцията на Plovdiv24.bg, за да споделят историята на възпитаника на  Езикова гимназия "Иван Вазов“. Наскоро Петър Радев е диагностициран с остра миелобластна левкемия и трябва да започне лечение, за което се нуждае от донор на костен мозък. Приятелите и колегите му организират акция по вземане на кръв утре в Отделението по урология в УМБАЛ Пловдив (бившата Окръжна болница) и Александровска болница в София за HLA типизация.

Вижте призива на младия пловдивчанин във фейсбук:

"Приятели, за съжаление наскоро бях диагностициран с остра миелобластна левкемия и тези дни ще започвам лечение. Въпросът е, че съвсем скоро ще имам нужда от донор на костен мозък. В момента с помощта на мои колеги се организира тестване за HLA съвместимост, за което е нужно само вземането на малко кръв.

Този тест е безплатен и с него ще бъдете включени в международната листа на донори, където сте анонимни и ако се окаже, че сте съвместими с някой пациент, имате избора да дарите костен мозък за него. Имате и правото да откажете, ако сте съвместими с някого, но цялата процедура за вземане на костен мозък трае 1-2 минути, малко е болезнена, но може да спасите нечий живот с това дарение. Процедурата не крие никакви рискове за донора.

Има и втори вариант, който е конкретно тестване за специфичен пациент и се извършва в Александровска болница в София, но то струва 370 лева и не мога да карам никой да плаща такава сума и не сте и длъжни по никакъв начин.

Единствено Ви моля от сърце, който има възможност, утре цял ден ще се организира вземане на кръв в отделението по урология в Окръжна болница Пловдив за HLA типизация, която ще се извърши в София, безплатно е и е истинска възможност да спасите човешки живот, ако не моя, то поне на друг човек. Доколкото знам, ще се организират и други дни за вземане на кръв, но за момента не знам кога ще е това.

Този тест се извършва в Александровска болница в имунологията. За хората, които са в София, ще им е по-удобно направо там. Безкрайно ще съм ви благодарен, който има възможност, да се тества и да сподели с близки и приятели, ако могат и те да се тестват".

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
НСО с позиция срещу Денков: Охраната не му била отнемана, имал ос...
Проучване: ГЕРБ-СДС с над 9% преднина пред ПП-ДБ, ДПС се нарежда ...
Главчев с важна среща, разговаря с представители на Националния с...
Наш блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Ето как да проверите номера на избирателната си секция и мястото ...
Прокуратурата с първи коментар за обвинената във фалшификации Лен...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).