Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Студенти на ВСУ "Черноризец Храбър" създадоха калкулатор за здравни ползи от активно движение
Автор: Екип Burgas24.bg 17:26 / 15.07.2022Коментари (0)733
©
Студентите Кристофър Брасков, Димитър Попов и Адил Рехман - четвъртокурсници в специалност "Информатика и компютърни науки“ на ВСУ "Черноризец Храбър“ създадоха калкулатор за здравни ползи от активното движение. Уеб приложението е публикувано в сайта на университета и в него всеки желаещ може да провери необходимото му количество дневни калории, съобщиха от пресцентъра на висшето училище.

Калкулаторът, който е двуезичен, използва специална формула, базирана на възраст, пол, височина, тегло и степен на активност на човека, за да пресметне колко калории трябва да приема дневно за поддържане на желаното тегло. Вторият калкулатор определя колко калории са изгорени по време на активна дейност при вървене пеша, каране на велосипед или бягане. "Нашият калкулатор дава много по-точен метод, чрез който можете да постигнете по-здравословен начин на живот“, коментират студентите.

Идеята за създаването на уеб калкулатор за здравни ползи от активното движение спечели първо място в състезанието, което се проведе през април тази година, под мотото "За устойчиво и зелено бъдеще“. То беше организирано от Асоциация за развитие на София в рамките на проект "ИНОЕЪР“. Студентите на Варненския свободен университет се състезаваха с над 50 свои колеги. Отборът им "Steppy" впечатли журито с проекта си, фокусиран върху пешеходците. Функционалностите на приложението включваха получаване на точки за изминато разстояние пеша, с колело или обществен транспорт, а чрез тях различни награди и отстъпки. Освен стимулите за активно придвижване, Steppy предлага прогноза за времето, разписание на обществен транспорт, както и игрови елемент със снимане на забележителности. За идейното предложение и последващата реализация на проекта студентите работиха под ръководството на преподавателя в катедра "Компютърни науки" доц. д-р Веселина Спасова.

Авторите на калкулатора Кристофър Брасков, Димитър Попов и Адил Рехман са от Великобритания, България и Индия. Те са блестящи студенти, които приключват обучението си в бакалавърската специалност "Информатика и компютърни науки“. Предстои им подготовката на дипломни проекти. Димитър и Кристофър ще продължат обучението си в магистърската програма "Софтуерно инженерство и мениджмънт“ на Варненския свободен университет, а Адил Рехман избра университет във Великобритания за следващата си образователно-квалификационна степен.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Матури 2023 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: