Съдбата на баба Станка разплака цяла България, но добротата победи

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (4)
09:54 / 19.04.2018
1716
Самотно живеещата баба Станка от старозагорското село Кравино получи помощ и подкрепа от цялата страна – строителна бригада възстанови безвъзмездно срутената ѝ от дъждовете къща, а доброволци превърнаха къщата в дом, като осигуриха техника и мебели, съобщава bTV.  

На 19 март тази година покривът и две от стените в дома на възрастната жена не устояха на силния вятър и дъжда. Така, освен без близки, 83-годишната баба Станка остана и без подслон. Надеждата ѝ върна напълно непознат човек – Юсни Ибрям и наетата от него бригада ремонтират безвъзмездно срутената къща. Жестът им пък стана причина доброто да продължи нататък – Лео Кадели от "Приятели, помагайте“ гледал репортажа за стореното от Ибрям и решил също да се притече на помощ. Тя вече има ново легло, матрак, диванче, телевизор, гардероб, печка, хладилник.  

"За мен това е голямо чудо! Не очаквах тези работи“, признава баба Станка.   "Обикаляхме цяла България, събрахме дарения за нея“, разказва Лео. Освен заради мебелите и техниката, Лео Кадели пропътува разстоянието от София до село Кравино, за да се запознае лично с бригадата, подарила нов дом на възрастната жена.

Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Специалистът по право Димитър Стоянов: "Аз съм Кирил Петков и не ...
Вижте всички оценени професионалисти в Бургас - Сигурно сте чули ...
Може ли резултатът за коклюш да се окаже фалшив?
Ето кога коклюшът може да бъде коварен
Изтеглиха номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съ...
Главчев: Имам доверие към всички министри в моя кабинет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).