Съдийката на Явор Бахаров гледа делото срещу колегата му Камен Донев

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:59 / 29.04.2023
3122
Съдия Мила Лазарова, която издаде една от присъдите на актьора Явор Бахаров за сбиване на улицата през 2019 г., гледа делото срещу колегата му Камен Донев. Процесът по жалба на директора на Народния театър "Иван Вазов“ Васил Василев тръгна вчера, но в съдебната зала не се явиха нито той, нито подсъдимият. Страните бяха представени от по две адвокатки, облечени в стилистиката на клиентите им - на началника в делови костюм в тъмносиньо, а на звездата - в артистични тоалети. След като съблече палтото си в съдебната зала, една от защитничките на Камен Донев показа разкошна рокля в ярколилаво с гол гръб, пише "Телеграф".

През това време съдът даде ход на процеса, в който Васил Василев иска 2500 лв. обезщетение за нанесени морални щети от тв интервю на Камен Донев, в което го нарича "мижитурка", "човечец" и "не е читав човек". Защитата на директора на Народния поиска делото да се гледа и като обида на длъжностно лице, което съдът прие. Ответниците пък пожелаха да получат оригиналния цялостен запис на интервюто от телевизията, както и хартиена разпечатка на разговора за улеснение на делото. Съдия Лазарова разпореди вещо лице да свали записа на хартия.

Адвокатките на Камен Донев поискаха на следващо заседание съдът да разпита трима свидетели, които да разкажат за отзвука на тв интервюто в Народния театър, както и за отношенията между него и директора преди конфликта. Защитата на Василев беше планирала двама свидетели да разкрият как се е почувствал той след тв изказването на актьора, но като разбра, че ще се нищи и предисторията, поиска още двама свидетели по тази част. Това може да се случи на 8 юни, когато е насрочено второто заседание по делото за обида и клевета.

Виж коментарите (0)

Още по темата (42):
26.04.2024 Директорът на Народния театър съди за 100 000 лв. Морфов
14.11.2023 Скандалите в Народния театър продължават с пълна сила
30.07.2023 Иво Сиромахов за Народния театър: Чиновниците победиха, те винаги
побеждават
27.07.2023 Стефания Колева защити директора на Народния театър
25.07.2023 Ана Пападопулу: От 25 години съм в Народния театър, сега се преминаха всички морални закони 
25.07.2023 Пращат подписка на директора на Народния театър да се разпише за оставката
си
Още новини от Национални новини:
Мъж измина 200 км, за да вземе инвалидната си количка
Удариха ни по джоба, дюнерът поскъпна
Симеон Симеонов: Целта на всяка една професионална гимназия е да ...
Главчев: Очаква се България да се присъедини към ОИСР до края на ...
В сезона на кърлежите: Как да се предпазим от ухапване?
Стенограмата от заседанието на правителството разкрива мотивите з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).