Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Съдия-изпълнители описват бельото и посудата на длъжници
Автор: Екип Burgas24.bg 09:11 / 08.10.2014Коментари (3)655
©
Съдебни изпълнители ровят в бельото на длъжници и продават тенджери и тигани, за да удовлетворят претенциите на клиентите си. 

Заради кризата все повече хора, теглили банкови кредити или изпаднали в невъзможност да плащат сметките си към мобилните оператори, енергото, ВиК и Топлофикация, попадат в лапите на съдия-изпълнителите. 

Понякога обаче се оказва, че длъжникът няма на свое име недвижим имот, автомобил или нещо друго по-значимо, или пък предвидливо е успял фиктивно да ги продаде на свои близки, роднини и приятели. 

Тогава се налага съдебните изпълнители да се превръщат в биташки търговци. Те описват и обявяват на търг малкото останали дреболии на длъжника като стара бяла и черна техника, библиотеки със стари книги и дори покривките, пердетата и спалното бельо. 

Мъж, задлъжнял към мобилен оператор, разказва, че са му описали и рибарските такъми.

"Имах десетина въдици, някои от които доста скъпи, купувал съм ги от чужбина. Описаха ги и ги дадоха за продажба заедно с чифт гумени ботуши и гумената ми лодка. До тях ли допряха", възмущава се борчлията.

Жена, неплащала банковия си кредит, пък разказва, че при описването на ипотекираното й жилище, съдебният изпълнител надлежно описал и домакинската й посуда: вилиците, лъжиците, тенджерите и тиганите в кухнята. Обяснението било, че пазарната стойност на апартамента не била достатъчна за покриване на задължението.

"Почернелият ми тиган и изкривените вилици и лъжици ли ще се окажат достатъчно за изплащане на заема", възмущава се жената.


Източник: в. "Монитор"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+5
 
 
Заради тези изедници не искат да приемат закона за фалит на физическото лице.В гроба да си ги носят вилиците и лъжиците как не се наядоха тия боклуци.Никъде по света няма подобни червей като тези съдия-изпълнител .Никой няма право да изземва функциите на съда само той може да ти отнема каквото и да било и да решава кой какво и колко трябва да върне
Aнонимен
на 08.10.2014 г.
+6
 
 
Съдия-изпълнителите са новите бирници. Станаха богати като Крез на гърба на безработни и унизени хора. За дълг от около стотина лв тези мутри си начисляват такси минимум 400лв. Ако изпаднете в такава ситуация задължително искайте от бирника писменна сметка за разходите, защото много злоупотребяват!!! Ще се убедити как веднага падат разходите им!!!
на 08.10.2014 г.
+7
 
 
То съдебния изпълнител те предупреждава 2 седмици по-рано за описа. Скрий си въдиците и си готов, а не сега да се оплаквате! Някои ги мързи да си мръднат пръста, после реват, че им описали всичко.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Изграждане на Национална детска болница в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: