Сърбия: Не сме сваляли българския МиГ-29

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:14 / 24.06.2021
2217
Министерството на отбраната на Сърбия обяви, че катастрофата на българския самолет по време на неотдавнашните военни учения в страната, не може да бъде свързана с дейността на ВВС и ПВО на сръбската армия, предаде БГНЕС.

 

"Поради неточни и злонамерени твърдения и спекулации, направени от българския журналист и писател Григор Лилов, предадени от определени медии, Министерството на отбраната информира обществеността, че членове (на ВВС и ПВО) на сръбската армия не са извършвали ракетни операции с единици на ПВО в деня на катастрофата на българския МиГ-29, както и авиационните действия на полигона "Шабла“ по никакъв начин не могат да бъдат свързани с катастрофата на българския военен самолет МиГ-29“, заявяват от МО.

 

Както беше посочено, "членовете на ВВЗ и ПВО от пристигането им на полигона "Шабла“ са извършвали дейностите си в съответствие с предварително определени планове, които са съгласувани и одобрени от представителите на Въоръжените сили на Република България и сръбската армия."

След катастрофата на български самолет на 9 юни, Лилов написа във Фейсбук: "Военните учения на сръбската армия в България, на полигон недалеч от град Шабла, и вероятността българския МиГ да е свален от изстреляна от сърбите ракета С-125 "Нева" трябваше да бъдат обект на разгорещена политическа дискусия, особено в навечерието на парламентарните избори. Но нямаше такава дискусия. Всички партии, медии, коментатори мълчат“.

Виж коментарите (0)

Още по темата (100):
09.11.2022 Вдовицата на пилота Терзиев: Да разследват трима генерали от ВВС!
08.11.2022 Немарливо изпълнение на дейността от страна на командващия обучението е довело до катастрофата на изтребителя
08.06.2022 Съпругата на майор Терзиев: Склонна съм да вярвам, че по погрешка е свален
08.06.2022 Откриха паметна плоча на загиналия пилот от Графа Валентин Терзиев
04.06.2022 Откриват паметник на пилота от Графа, загинал край Шабла
05.11.2021 Парите за извънреден труд на майор Терзиев ще бъдат изплатени
Още новини от Национални новини:
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Архитектурният шедьовър на България, в който може да видите лика ...
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...
Кой лъже за ваксините срещу коклюш?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).