Свалиха Искра Ангелова от ефир, водещата на косъм от смъртта

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
22:26 / 02.12.2019
3601
Още едно емблематично предаване бе свалено от ефира на БНТ. Вечерното шоу "Нощни птици" изчезна от програмата на Канал 1, което пък доведе до изключително тежко здравословно състояние на водещата и автор на предаването Искра Ангелова. След кратък престой в болница тя написа емоционален пост във Фейсбук, с който съобщи, че промените, настъпили в живота й, я докарват до здравословен крах. 

Ангелова допълни, че не иска да се спекулира със състоянието й и вече се оправя. "Всеки ден някой ме пита къде сме. За съжаление предаването "Нощни птици" беше спряно от новия генерален директор на БНТ без никакво обяснение, а то беше едно от най-гледаните (рейтингови), срамно евтини и изключително добри дългогодишни предавания на телевизията. Тъй като аз го измислях, организирах, пишех, монтирах и водех - съм го приела много лично и съм била в болница с опасност за живота. Но сега се оправям и смятам да продължим. Не съм спекулирала с темата, защото не искам да бъда жертва, а морален победител", написа Ангелова в публикация в страницата на предаването. 

Макар да получават награда на Съюза на българските журналисти за специален принос в журналистиката, културното предаване "Нощни птици" остава без телевизионен дом. Искра призна, че все още от родните национални и кабелни телевизии мълчат и никой не е отправил покана към екипа. Журналистката е категорична, че няма да се откаже и ще възобнови предаването си. 

"Измислила съм го! Искам да започнем да го правим на живо от столичен клуб (имаме предложения), променено и още по-истинско, с публика. И да го излъчваме онлайн, докато чакаме да се появи достатъчно професионална, добра и свободна духом телевизия, която да ни цени и заслужава.", споделя плановете си Ангелова.

Единственият проблем пред нея и екипа й са липсата на средства. Те се нуждаят спешно от спонсор, които да закрепят неголемия бюджет за подобно предаване. Само за ден след публикацията на журналистката, тя е споделена над 300 пъти, което й дава надежда, пише "България днес".

Виж коментарите (0)

Още по темата (1303):
18.06.2021 Нешка Робева: Направих грешка, въпреки че Ванга ми я предсказа
21.05.2021 Световноизвестен актьор пусна кадър от България във фейсбук, помоли за
услуга
21.02.2021 Любимка на хиляди българи иска ваксина
28.01.2021 Васко Кеца си издейства пенсия от 500 лева
23.12.2020 Синът на Емил Димитров: Татко не беше гей, а бисексуален!
06.12.2020 Никол Станкулова: Като малка никой не ме наричаше Николче, казваха ми
Николай!
Още новини от Национални новини:
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Архитектурният шедьовър на България, в който може да видите лика ...
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...
Кой лъже за ваксините срещу коклюш?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).