Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Свалиха скандалните билбордове след масовото недоволство
Автор: Екип Burgas24.bg 09:35 / 14.12.2018Коментари (7)1791
© bTV
Билбордове от кампания за толерантност към еднополовите двойки предизвика скандал във Варна. Един от плакатите беше залят с боя от недоволни жители на града. След случката и след сигнали на граждани билбордовете бяха свалени.

От Общината обясниха в писмен отговор, че съдържанието не е нарушавало общинската наредба и поради тази причина те не са предприемали действия по свалянето им, а единствено са уведомили фирмата собственик на рекламните съоръжения за множеството сигнали, постъпили срещу билбордовете – над 70 за един ден.

Според Димитрина Иванова от сдружение "Нов живот", която инициира кампания да се подават сигнали срещу билбордовете, те склоняват към разврат и блудствени действия и са в нарушение на Наказателния кодекс. "Какво ще си помислят 2 малки деца? Детската психика е изключително уязвима", изтъкна тя.

"Не е допустимо да имаме откровена пропаганда на хомосексуални отношения, и то да се прави по начин, чрез който постепенно това да ни бъде налагано като някаква норма", каза и общинският съветник във Варна Костадин  Костадинов.

"Това, което тези билбордове пропагандират, не е нормално. Ние нямаме нищо против хората с нетрадиционна сексуална ориентация, но не и това да се пропагандира. Кой какво прави в собствената си спалня, си е единствено и само негов личен проблем. По същия начин бихме били провокирани, ако видим билбордове с разголени жени", подчерта той.

"Тези плакати не противоречат по никакъв начин на установените правила за външна реклама. Тяхното сваляне и вандализиране е това, което е подсъдимо и неправомерно", категоричен беше Симеон Василев от фондация "Глас", организатор на кампанията.

"Не мисля, че една прегръдка между двама мъже е нещо скандално, порнографско или призоваващо към разврат", заяви той. По думите му целта на кампанията е да обърне внимание на дискриминацията и враждебността към ЛГБТИ хората и според него реакцията към този билборд всъщност е доказала, че проблемът е много по-дълбок.

Проектът е съфинансиран от ЕС и не виждам никаква причина това да бъде упрек, отбеляза още Симеон Василев.

По думите му целият проект е много по-голям и възлиза на около 150 000 евро.

"Обръщаме внимание на проблема с хомофобията, който е всепоглъщащ. Не можеш да покажеш едни чисто човешки отношения между двама души и да получиш реакция на злоба, агресия, хомофобия", посочи Симеон Василев.

Според Ивайло Тинчев от Гражданска инициатива "Поход за семейството" билбордовете са провокация. Родителите са заинтересовани техните деца да не попадат на такива кампании, заяви той.

"Не можеш да станеш гей от гледането на един билборд, както аз не съм станал хетеросексуален, гледайки снимки на голи жени и сватби", опонира му Симеон Василев.

Той призова родителите да не възпитават детето си в предразсъдъци.

Източник: bTV








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Искам да попитам какво по-точно защитават от тази фондация? Аз познавам доста хора с различна сексуална ориентация. Не мисля, че са чак толкова различни за да ги слагат по билборди и хората после да ги сочат с пръст. Това което наистина искат е нормално отнотношение и последното което желаят е техният личен избор да ескалира до подобна грозна натрапчивост.
Aнонимен
на 14.12.2018 г.
+5
 
 
Симеон Василев от фондация "Глас" го прави само за пари. но лакомо дупе , кръв сере.
+2
 
 
Който много говори и чертае розови картинки, винаги се стреми към едни пари. В случая са само 150 000 евра, но ще използват свалянето на билбордовете като доказателство колко сме нетолерантни и хомофобски настроени и ще поискат още, за да продължат борбата си в тази справедлива кауза! На всичкото отгоре ще дават съвети за възпитанието на децата и т.н. простоти, само защото се стремят да се доберат до още едни 150 000 евра за усвояване с една нула може би повече отзадзе... Същото се отнася и за останалите пропагандатори - вегани, джендъри, религиозни фанатици и т.н., а са само едни жалки сребролюбци
+9
 
 
Никой няма право да натрапва сексуалноста си олигофрен такъв!За това хората недоволстват, не защото е нещо лошо да има такива хора..а защото го натрапвате сякаш ви биеме с камъни по улиците!Негодник и егоист, търсещ подкрепа от другите хомосексуални в България.И гей както казваш ти не се става от гледането на мъже как се прегръщат , но това предразполага децата и като цяло хората да мислят, че това е нещо нормално ,а не е!Бъдете си гейове вкъщи ,никой не влиза във вас да ви обвинява.Аз не съм против тези хора , но съм против идеята да се натрапва на цял народ ,че това е нещо страхотно едва ли не! Едно е да се борите за толерантност , съвсем друго е да парадирате със сексуалноста си и много добре го знаете. А относно изказването ,че проблема се оказал още по-дълбок след като сте видяли реакцията на хората за билбордовете..не смятате ли ,че точно вие правите проблема голям и карате хората да ненавиждат хомосексуалните хора? Защото точно това става сега. Хората, които не са против това ,вече са! Защото прекалявате с парада и пропагандирането си.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: