Свещеник дава детските надбавки на децата си на Калфин

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
17:14 / 23.02.2016
2231
В знак на възмущение от реформите, направени в социалната политика на България, отец Евгени Янакиев от Сливен дава детските надбавки на децата си на министър Ивайло Калфин, съобщава БНР.

"България е засегната от сериозна демографска криза, а по въпроса не се прави нищо", коментира свещеника пред "Хоризонт".

Отец Янакиев има 9 деца, като за 5 от тях получава надбавки. Той спира дневните на децата си за две седмици. "Те ще се хранят вкъщи. С този демонстративен жест искам да покажа на министър Калфин, че не могат да се правят реформи, които са антисоциални.

Ако досега беше по 35 лева на дете, сега излиза по около 28,5 лева. Ако това е социална реформа и по този начин ще се поощрява раждаемостта, аз мисля, че ще се постигне тъкмо обратното.

Министър Калфин иска да каже със своята реформа - не раждайте деца. България я пазим за някой друг, но не и за българите", казва отецът по повод своя мирен протест.
Свещеникът смята, че това са антиреформи и трябва незабавно да бъде поискана оставката на министъра, както и че данъците за многодетните семейства в България трябва да бъдат намалени.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Педиатър: Отложете погачата на бебето си
Скок в цените на горивата
Борисов: Алексей Петров беше бащата на сглобката
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).