Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Светльо Витков на косъм от смъртта в тежка катастрофа
Автор: Екип Burgas24.bg 17:23 / 18.10.2021Коментари (2)625
© Фейсбук
Светльо Витков, бивш общински съветник от СОС, оцеля по чудо в жестока катастрофа на Околовръстния път. За това разказва самият той в социалните мрежи, предаде репортер на Burgas24.bg.

"Събота в полунощ, карайки със съобразена скорост от около 80 км/ч, предвид пътната обстановка, колата, в която се возих, бе връхлетяна от друга машина с бясна скорост. Удар отзад, завъртане, удар в стената, отново въртене и удар в мантинелата, нов удар странично от същата машина, ново въртене и удар в стената. Около 300 метра удари, въртене и влачене… и 5 метра смляна мантинела“, разказва за ужасяващата случка Витков.

"Това, че не бях с колан и бях спуснал леко седалката назад, в случая, ми спаси врата от счупване, но изхвърчах назад в тавана, после паднах някъде на задната седалка, после пак в тавана и не знам още къде... Тъкмо си помислих, че всичко свърши и последва нов мощен удар, при който успях да се запъна с ръце и крака… мина цяла вечност докато всичко свърши с удар в стената“, продължава разказа си Витков. 

"Оцеляхме по чудо. Без видими тежки наранявания. След като успях да изляза, видях бял джип Мерцедес ML и един младеж, който се вайкаше и казваше, че си е ударил главата. Идеше ми да го разкъсам на парчета, но се въздържах. Обясняваше несвързано как му отказали спирачките…На мокър път, при температура 5 градуса, близо до заледяване, да караш минимум със 160 км. в час., при ограничение 80 и да удариш кола в средната лента…", обяснява Витков. 

Той разказва още, че когато пристигнали от КАТ били  учудени как така са без травми. Линейката е пристигнала за 10 минути. 

"Никакви забележки към КАТ и Бърза помощ. Респект. След около час и половина протоколи, проби за алкохол, застраховки, пътна помощ и т.н… Младежът, шофьор на джипа, си тръгна с бодра стъпка. Така ли си тръгва един човек, потенциален убиец? С протокол от ПТП и застраховка, с която ще се изплатят смачканите ламарини, които нямат никаква стойност в сравнение с човешки животи, които по чудо не е отнел? Вчера бях аз, а утре може да сте вие, вашето дете или родител, или всички заедно! Няма извинение за такова поведение на пътя“, заявява Витков.

"Младежи и девойки с мощни коли, които се чувстват крале на пътя и могат да опитат да убият всеки, който им се изпречи, а, ако не успеят… да си тръгнат необезпокоени и безнаказани, ако няма тежки травми или загинали??? Ето затова не понасям чалга-мутренската култура, защото създаде такива “герои": надути, нагли и безотговорни същества, без уважение към чуждите права и живот! Така че заставам с цялото си същество зад каузата: Да няма такива потенциални убийци по българските пътища и промяна в закона за  движение по пътищата, която да е безмилостна към такива. Именно, защото живея нов живот от вчера, Благодарение само на Божията милост, може би затова съм запазен жив: Заради каузите и борбата… така че, няма да има отказване!", завършва разказа си Светльо Витков.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Впрочем,защо си карал,пресветли,без колан?!?Значи това ти спасило вратлето?!?Голям дебил си щом твърдиш това при описание как си се въргалял из колата!
+4
 
 
А кое е говедото,предизвикало удара?Защо му криете името?Пак някое *синче* ли е?!?
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Ноември 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Национална баскетболна лига сезон 2023/2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: