Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Свидетелството за съдимост отпада като документ?
Автор: Екип Burgas24.bg 13:01 / 16.06.2017Коментари (1)1680
©
Много ми се иска свидетелството за съдимост да отпадне като такъв документ. Това би могло при отворения регистър да се проверява от всеки. Да, ще се загубят такси, но 26 млн. човекочаса се губят за вадене на удостоверение в държавата.

Ако се сметнат таксите, които общините и държавата получава на фона на огромната загуба в бизнеса или нервите на гражданите, мисля, че ще съумеем да ги поемем като бюджет. Това каза премиерът Бойко Борисов след работната среща с представители на местната власт, държавните институции и браншови организации, на която се обсъдиха мерките за намаляване на административната тежест и облекчаване на режимите за работа с гражданите, предаде Агенция "Фокус".

"Доста от нещата, които правим, вече са факт, могат да се улеснят. На други места дори и законите не се спазват за намаляване на административната тежест. Там ще наложим санкции и глоби. В най-кратък срок това, което данъчните вече са качили на платформи и могат да се ползват от общините. Още днес кметовете и данъчните служби поеха ангажимент, за да се спазва това, което е решено. Дадоха се и много добри идеи. Разпределили сме в срокове, едноседмични, двуседмични, други днес. Най-дългият срок е до месец. Това, което правим в момента, трябва да се променя", обясни Борисов. 

По думите му целта на това мероприятие, е като гражданско общество да се окаже огромен натиск върху бюрокрацията.

"Има прекрасни служители в много ведомства, но има и други места, в които дали от незнание, дали от нежелание, дали от мързел, дали от саботиране, пречат на процеса. С общите усилия на всички ще изкристализират тези звенца, които не искат да вървят в крак с времето, в което живеем. То е колкото се може повече да се пести времето на човека, а електронните услуги дават максимална възможност за това. Огромни пари са вкарвани през годините в системи, компютри, софтуер, какво ли не, но на много малко места все още това е свързано", каза още премиерът.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Да, бат'Бойко, в Индонезия и Бангладеш също не се изисква свидетелство за съдимост! Там се изисква свидетелство за НЕсъдимост!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Свлачище в "Сарафово"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: