Свидетелството за съдимост отпада като документ?

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
13:01 / 16.06.2017
1693
Много ми се иска свидетелството за съдимост да отпадне като такъв документ. Това би могло при отворения регистър да се проверява от всеки. Да, ще се загубят такси, но 26 млн. човекочаса се губят за вадене на удостоверение в държавата.

Ако се сметнат таксите, които общините и държавата получава на фона на огромната загуба в бизнеса или нервите на гражданите, мисля, че ще съумеем да ги поемем като бюджет. Това каза премиерът Бойко Борисов след работната среща с представители на местната власт, държавните институции и браншови организации, на която се обсъдиха мерките за намаляване на административната тежест и облекчаване на режимите за работа с гражданите, предаде Агенция "Фокус".

"Доста от нещата, които правим, вече са факт, могат да се улеснят. На други места дори и законите не се спазват за намаляване на административната тежест. Там ще наложим санкции и глоби. В най-кратък срок това, което данъчните вече са качили на платформи и могат да се ползват от общините. Още днес кметовете и данъчните служби поеха ангажимент, за да се спазва това, което е решено. Дадоха се и много добри идеи. Разпределили сме в срокове, едноседмични, двуседмични, други днес. Най-дългият срок е до месец. Това, което правим в момента, трябва да се променя", обясни Борисов. 

По думите му целта на това мероприятие, е като гражданско общество да се окаже огромен натиск върху бюрокрацията.

"Има прекрасни служители в много ведомства, но има и други места, в които дали от незнание, дали от нежелание, дали от мързел, дали от саботиране, пречат на процеса. С общите усилия на всички ще изкристализират тези звенца, които не искат да вървят в крак с времето, в което живеем. То е колкото се може повече да се пести времето на човека, а електронните услуги дават максимална възможност за това. Огромни пари са вкарвани през годините в системи, компютри, софтуер, какво ли не, но на много малко места все още това е свързано", каза още премиерът.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Мъж измина 200 км, за да вземе инвалидната си количка
Удариха ни по джоба, дюнерът поскъпна
Симеон Симеонов: Целта на всяка една професионална гимназия е да ...
Главчев: Очаква се България да се присъедини към ОИСР до края на ...
В сезона на кърлежите: Как да се предпазим от ухапване?
Стенограмата от заседанието на правителството разкрива мотивите з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).