Свиленски за инцидента на МОЧА: Полицията е идентифицирала извършителя, ще си понесе отговорността

Автор: Самуил Иванов
Коментари (0)
16:11 / 12.12.2023
999
Полицията е идентифицирала извършителя, ще си понесе отговорността. Това заяви народният представител от БСП Георги Свиленски, който пострада по-рано днес при протестите пред Паметника на Съветската армия, предаде репортер на "Фокус".

"Сутринта в 5 часа беше монтиран, инсталиран или докаран кран, който да предприеме действия по демонтирането на Паметника на Съветската армия. Ние отидохме към 11 часа на мястото на събитието. Искахме разговор с представител на областната управа, с някой, който отговаря за това мероприятие", обясни той.

"При отварянето на едно от оградните пана, през което влизат и излизат майсторите, при разговора ми с областния управител негов служител, инженер или директор на дирекция – това предстои да се установи, полицията го е идентифицирала, се засили от няколко метра върху оградата, която се стовари върху мене и съответно ме нарани, порязвайки ми ръката", каза още Свиленски. 

Народният представител обяви, че кранът е незаконен. По думите му той ще бъде заменен с друг, а новият план е паметнкът да бъде нарязан. 

"Този кран, който е закаран там да демонтира паментика, е незаконен. Няма никакакви регистрации в Държавната агенция по метрология и надзор. Утре ще бъде сменен, тъй като не отговаря. Идеята за това паметникът да бъде демонтиран, вече е сменена с идеята да бъде нарязан, тъй като кранът не може да го отмести", заяви Свиленски.

"До петък им е даден срок да бъде нарязан и бъде разрушен. Ние, естествено, няма да приемем това нещо", допълни той.

Свиленски обяви, че са поискани документи за демонтажа, които обаче не са били представени. Левицата е сезирала СГС и ВАС. Той обяви, че БСП ще поиска среща с министър-председателя, който да извика областния управител и да се спрат всякакви дейности по паметника.

"Пуснал съм жалба в полицията срещу този човек, извадил съм си медицинско и по съдебен ред той ще си понесе съответната отговорност. Най-добрата санкция, която може да понесе, е не финансова такава, а обществено полесен труд на Паметника на Съветската армия, да го почисти", коментира той.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (67):
23.04.2024 Вяра Тодева още ходи с охрана
21.04.2024 Евелина Келбечева: България пази 185 паметника на Червената армия окупаторка, няма друга такава държава в Европа
12.01.2024 Захарова пак с остро изказване към България
22.12.2023 Проф. Каприев: Демонтиран е паметникът на българската несвобода и доброволния отказ от нея
21.12.2023 Денков: Областният управител ще обжалва решението на съда за демонтажа на Паметника на Съветската армия
21.12.2023 БСП: ДСБ и "Да, България" са гуляйствали с торта с лика на МОЧА
Още новини от Национални новини:
Важно съобщение за пенсиите
Диана Русинова: Автомобилът на НСО едва ли се е движил с 50-60 км...
Сиромахов: Хайде вече спрете да оправдавате провалите си с държав...
Жената от катастрофата с Петков и автомобил на НСО е с опасност з...
Зов за помощ! Калин има нужда от средства за животоспасяващо лече...
По този начин може да бъде намалена разликата в средната заплата ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).