Тайни клиенти на НАП погват хотели и търговци по морето

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:58 / 02.07.2018
2398
Тайни клиенти на НАП погват хотелиерите, заведенията и търговските обекти по Северното Черноморие.

Проверяващите ще следят за реалното отчитане на паричните обороти и издаването на касови бележки, съобщава "Монитор". Рисковите търговци ще се набелязват при отчитане на нереални обороти посредством дистанционната връзка на касовите апарати със сървърите на НАП. Ще се проверяват ресторанти, барчета, магазини, борси, тържища, хотели, както и масови културни и спортни събития.

Проверките на търговски обекти по Северното Черноморие при необходимост ще бъдат извършени в активно взаимодействие с други органи и институции на местната и държавната власт, предупредиха от дирекцията на НАП-Варна. Както и през миналото лято, целта на контролните екипи ще бъде търсене на превантивен ефект и в партньорство с лоялните търговци да се постигне промяна в поведението на всички задължени лица за доброволно спазване на законите.

Проверките ще се извършват и извън рамките на официалното работно време, както и в почивните дни на летните месеци. Всички инспектори имат официални легитимации на НАП и никога, при никакви обстоятелства, не събират парични глоби на място и на ръка. Наложените санкции с АУАН и НП се внасят само по банков път. Глобата за неиздаване на касова бележка за физическите лица, които не са търговци, а например продавачи в търговските обекти, е в размер от 100 до 500 лв.,  а за юридическите лица и едноличните търговци - от 500 до 2000 лв.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
НСО с позиция срещу Денков: Охраната не му била отнемана, имал ос...
Проучване: ГЕРБ-СДС с над 9% преднина пред ПП-ДБ, ДПС се нарежда ...
Главчев с важна среща, разговаря с представители на Националния с...
Наш блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Ето как да проверите номера на избирателната си секция и мястото ...
Прокуратурата с първи коментар за обвинената във фалшификации Лен...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).