Таксата за възстановяване на здравни права става 2000 лв.

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (17)
09:35 / 18.12.2014
1008
Предвижда се от 2015 година хората с прекъснати здравноосигурителни права да плащат 2000 лева, за да им бъдат възстановени. Това реши Висшият медицински съвет към Здравното министерство. Досегашният режим предвиждаше здравно неосигуреният да внесе около 700 лева, вноските за три години назад, за да възстанови правата си.

"В първото тримесечие ние няма да увеличаваме тази сума, т.е. ще изчакаме тези, които имат съвест, да си възстановят върху тази сума. След тази дата обаче ще увеличим реалната сума за възстановяване на здравни осигуровки на 2000 лева. Изчислено е, че сумата, която обикновено се заплаща в Европа, имам предвид тези страни, които са по-близки по манталитет, като Гърция, Италия, Испания и Португалия, е 1000 евро", коментира депутатът от ГЕРБ и бивш шеф на ВМА Стоян Тонев.

Според здравния министър Петър Москов пък ще се създадат три пакета здравни услуги, които касата ще покрива - базов, спешен, и допълнителния. Базовият и спешният ще покриват 90 % от най-често срещаните заболявания, а при допълнителния пациентът ще може при желание да си доплаща.


Виж коментарите (17)
Още новини от Национални новини:
Борисов: Алексей Петров беше бащата на сглобката
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Главчев: България остава последователна в подкрепата си за Украйн...
В този наш затвор няма да има решетки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).