Телефонните мошеници вече се представят за полицаи, които ловят измами по телефона

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
15:38 / 05.06.2016
1093
Нова схема на телефонните мошеници. Представят се за полицаи, които разследват именно измами по телефона.

Сред последните им жертви е семейство от Костинброд. Телефонната измама започва по класическия начин, но възрастната жена бързо се усеща. "Казах му - недей да лъжеш, дъщеря ми е до мен. И затворих телефона".

Минути по-късно обаче следва ново позвъняване, този път уж от полицай. Бил разбрал, че семейството е станало жертва на измамници и че те сега се готвели да ги оберат, но от МВР били взели мерки. Идват и инструкции.

"Ние сме тук, отцепили сме района. Правете всичко, което ви кажат, защото ще има стрелба. Дръпнете се от прозорците, заключете вратите", споделя преживяното жертвата на измамата.

За да не пострада, семейството е призовано да събере всички ценности, които има, и да ги хвърли през балкона. Добавят към това и 11 хил. лв. Излъганите споделят, че са дали и златни накити.

"Карат хората да хвърлят парите през балкон, тераса, да ги оставят някъде. Няма жив контакт между потърпевшия и мулето", описва схемата Стефан Попов от Главна дирекция "Национална полиция".

По данни на МВР, същите схеми вече успешно се реализират и в съседна Гърция. Извършителите са познати на полицията български банди. В случая потърпевшите са пак възрастни хора, но валутата е евро и е важно да говорят гръцки.

В Гърция вече има задържан за телефонни измами. А по разследването на случая в Костинброд развитие няма. Пострадалите са изживели огромен стрес, непрекъснато сънуват кошмари и очакват нещо лошо да се случи.


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Плащането на зъбни протези от Здравната каса се отлага
Времето отново се обръща, гръмотевичните бури над Бургас вече са ...
Изнудват бивш министър с порно
Нова мода завладя пазара на имотите
Уникални кадри от природен феномен, наблюдаван и в България
42-годишен варненец се бори да остане опора на семейството си и н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).