Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Тодор Байчев: БСП се опитва да възстанови държавността, докато Борисов успешно я разрушаваше
Автор: Екип Burgas24.bg 17:28 / 23.04.2021Коментари (2)1231
©
"Най-интересното в случая с мораториума е, че колегите от ГЕРБ решиха да сезират Конституционния съд, веднага след като той беше приет. Но така или иначе нашето желание е правителството на г-н Борисов да престане с назначенията в бордовете, управителите на болници, държавни горски стопанства - т.нар. среден ешелон, който се опитват да овладеят в момента.“ Това заяви народният представител от Парламентарната група на “БСП за България“ Тодор Байчев в ефира на Евроком.

В предаването “Делници“ той припомни и взетото решение тримата големи в съдебната власт да се отчитат на всеки 3 месеца "Няма нищо лошо да се отчитат пред Народното събрание, за да се виждат какви са стратегиите и приоритетите им.“

"За мен никой не очаква от ГЕРБ да състави правителство. По-интересен е въпросът дали “Има такъв народ“ ще състави правителство, след като им беше заявена подкрепа“, коментира социалистът.

Той обясни, че на последния пленум БСП е взела решение, че ако третият мандат отиде при левицата, ще се свика заседание на Националния съвет на партията, на което ще се вземе решение за последващите действия.

Тодор Байчев коментира наличието на много нови хора в този парламент, които имат доста революционни идеи, които на практика не са работещи. 

"БСП се опитва да възстанови държавността без значение кой е министър-председател, докато г-н Борисов успешно я разрушаваше. Изплащането на 50 лв. на пенсионерите е подготовка за предсрочни избори и Бойко Борисов продължава да си купува гласове“, посочи социалистът.

По думите му БСП подкрепи Изборния кодекс на “Има такъв народ“ с цел да бъде отворен дебатът по различните теми.

"Ние сме разделили нашата подкрепа и тя не е съвсем безусловна, а именно че ние сме “за“ машинно гласуване, ще подкрепим видеонаблюдението, подкрепяме също така активната регистрация“, обясни Байчев като допълни, че ще бъде подкрепено и намаляването на броя на изискуемите жители за пряк избор, както и да има многомандатен изборен район за българите в чужбина. "Бихме подкрепили и гласуване по пощата, но не безусловно, най-малкото трябва да се проведе едно експериментално гласуване за даден регион, за да видим дали е възможно“, каза още Тодор Байчев.

Социалистът посочи, че ако има служебен кабинет, неговата задача ще бъде единствено да организира изборите и той не може да прави промени.

"Затова казваме, че новите политически формации трябва да поемат и политическата отговорност или поне част от нея. Не може да искат само да ползват благините на парламентаризма“, заяви на финала Тодор Байчев.



Още по темата: общо новини по темата: 3144
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/524 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Като ти гледам тъпата усмивка съм на 1000% сигурен, че и ти не си вярваш.Кажи нещо за 96-97 г.Постоянно го задавам този въпрос и никой, повтарям никой "честен" комунист не излезе да каже къде отиде тогава държавността.Съсипахте и държавата и хората и сега сте най-честните.Е, как става тая работа?На всичкото отгоре говориш с подигравка за тия 50 лв.Хората разчитат много на тях, а на теб сигурно само вратовръзката ти стува повече.Така, че пожелавам ти и ти да изпиташ от мизерията и несгодите на хората и тогава пак коментирай.Повечето пенсионери гласуват за Бойко не защото им дава по 50 лв., а защото не искат такива олигофрени като теб да управляват живота им.
+2
 
 
С 15% държавността само ще я крепите. За ташаците.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: