Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ток до 250 kWh стига само за осветление и използването на кухненски уреди
Автор: Екип Burgas24.bg 12:11 / 17.10.2022Коментари (3)553
©
"Неизбежно е в ситуация на енергийна криза да се засилват регулативните мерки, но мярката за две тарифи на тока не е добре обоснована". Това каза в интервю за БНВ в предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт" Антон Иванов от Българския енергиен и минен форум: 

Припомняме, че идеята на служебния кабинет е да се въведат две тарифи на тока за бита, като по-ниската цена се плаща за потребление до 250-300 киловатчаса на месец. 

"Още докато се обясняваше нуждата от нея, бяха споменати собствениците на басейни и добивът на виртуални валути.

"Фактически това е едно нерегламентирано ползване на битова електроенергия и тук въпросът е за контрола, а не за промяна на регулациите, защото насочвайки една мярка с малка група нерегламентирано ползване на електрическа енергия, ние фактически засягаме една голяма група от хора, домакинства, които ползват електрическата енергия за отопление и именно за тези хора ние трябва да помислим, преди да се обявят две тарифи, защото нивото за второ стъпало е доста ниско и ще засегне широк кръг от домакинства".

Може да се окаже, че бедни семейства ще трябва да плащат ток по по-скъпата тарифа, защото домакинството е такова, че харчи повече ток и именно в зимния сезон точно това ще се получи. Много домакинства, именно защото имат ограничени възможности, ползват електрическа енергия за отопление и изведнъж ще се окажат в ситуация да плащат много скъпа енергия. Предвижда се твърде ниска месечна консумация на ток по евтината тарифа, която покрива само осветлението и ползването на домакински електроуреди, но в никакъв случай не покрива отопление с по-мощни електроуреди", допълни още той.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Разгеле, някой от журналята вдяна измамата с която искат да ни обуят. Количествата от 300?350 квчас/месец устройват хората, които са на централно отопление, доколкото ще ползват помощи и за топлото, както и хората, топлещи се на дърва и въглища (за които знайни и незнайни пишман велможи тръбяха, че ще ги ограничат щото не са екологични). Останалите, дето се топлят на ток (отоплението на газ отпада, макар че същите пишман велможи доскоро ни зарибяваха, че бъдещето на топлото е в природния газ), ще си плащат по скъпата тарифа.
-1
 
 
Лелицата ви долна крадлива, ще настъпите мотиката изчадия адови! Що не вървите при рогатия и вие и западните ви господари червеи миризливи!
+1
 
 
Май ще трябва да ставаме като щъркелите: Зимата в Египет.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Парламентарни избори 2023 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: