Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Томислав Дончев: Следим много внимателно сделката за "Виваком"
Автор: Екип Burgas24.bg 09:31 / 25.03.2015Коментари (3)900
©
Знам много неща и следя внимателно сделката за закупуването на "Виваком" и още пет компании от инвестиционната групировка LIC33. На мен може да ми мирише на много работи, но трябва да бъда много внимателен и да не споделям лично мнение. Това обяви в пред БНТ вицепремиерът Томислав Дончев.

"На пръв поглед говорим за сделка между частни лица и държавата няма работа там. Това е на пръв поглед. Инвеститорите ще придобият предприятия, които са свързани с националната сигурност. Говорим и за милиардите за КТБ, които трябва да си върнем и да не тежат на българските данъкоплатци.

Правителството много внимателно следи какво се случва. Не очаквайте да ви кажа по телевизията какво и как ще се случи. Редица институции ще се произнесат за тази сделка. 

Според мен за тази сделка ще се произнесе и Европейската комисия. Аз съм в деликатната ситуация да не ви кажа всичко, което знам и да внимавам какво говоря. Даже мисля, че казах достатъчно", поясни Дончев.

Той посочи, че не се е срещал с Пиер Луврие. 

"Никой от правителството не се е срещал с него. Ние знаем много за тези хора и то не от вчера. Това не е сделка за 1 евро, а за 1 млрд. евро. Няма опасност за българската икономика от тази сделка. 

Големият проблем беше с КТБ и ние трябва да си върнем парите. Има много интересни въпроси и гледни точки около тази сделка, които ние следим много внимателно", категоричен беше Дончев.

Той коментира и предстоящите местни избори. По думите на вицепремиера е нормално всяка партия да си постави за цел победата и да спечели кметските постове на места, където досега не е печелила. 

"Не е необходимо обаче да се печели навсякъде, защото би било подозрително. Интересното е, че няколко месеци преди местните избори започват да се подават многобройни сигнали срещу кметовете на различните населени места. Това явно е част от криворазбраната предизборна кампания в България. Повечето от сигналите са безумни, но ние сме длъжни да ги проверим, което води до задръстване на държавната машина. 

Най-нормалното нещо е министрите да не участват в предизборната кампания. Не може в даден град един министър да обещава нещо, а 200 метра по нататък, друг да министър да обещава нещо съвсем друго. Би било нелепо и трябва да проявим държавническо поведение и мислене", категоричен беше вицепремиерът.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
А защо ДАНС и всички други, отговарящи за сигурността, не следят? Те само траншове ли превеждат? Мога безвъзмездно да им помогна с търсенето в Google Maps с името на печално известна в новата история на Източна Европа улица.
0
 
 
Господин Дончев! Не си въобразявайте, че ще ни заблудите! КТБ бе разбита заради големите налапани кредити както от Делян Пеевски, така и от такива като вас! И заради твърдото нежелание да възстановите парите от тези кредити! Това даже котките от улицата го разбраха! Какво ще следите сега? Като ви бутнат "гювеч" на премиера и на някои като вас, ще има и положителен резултат за сделката. Не сме чак толкова прости, господине!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Закупуване на самолети F-16
Евроизбори 2024
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: