Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Тони Димитрова след трагичната загуба: Дължа морала си на моите родители
Автор: ИА Фокус 17:10 / 18.04.2023Коментари (0)3040
©
Тони Димитрова загуби баща си навръх Великден.

"Всичко, което се нарича ценности и морал, дължа на баща ми и майка ми. Те заедно с батко ме научиха на най-важните неща в живота", сподели тя. "Научиха ме да бъда приятел на книгите. Да съм любознателна. Татко беше човек с уникална обща култура, с огромни познания", каза опечалената изпълнителка.

Тя призна, че е била "лоша ученичка по математика", но хуманитарните предмети й се удавали с лекота благодарение на любовта към словото, културата и знанието, които попила от дете в своето семейство.

"Ще посветя на баща ми глава от книгата, която пиша. За песен още не знам. Песните не се раждат по поръчка. Когато нещо е изстрадано, само тогава се получава песен, стигаща до сърцето на публиката", убедена е българската Бони Тейлър.

След кончината на баща си Тони публикува много изповеден и много трогателен пост в социалните мрежи. В него популярната певица си спомня и за ранната смърт на брат си и как нямала сили да каже на баща им за трагедията.

"Какъв беше само! Умен, благороден, скромен до безумие, идеалист, работлив, мъдър, мълчалив, и още, и още! И красив!", изрежда качествата на покойния са баща Димитрова.

Тя подчертава, че татко й бил франкофон и първите си уроци в езика на Молиер получила от него. "Помниш ли как ни преподаваше уроци по френски! Пишеше с цветни тебешири по вратата на кухнята (тя ни беше дъска), преподаваше ни с батко граматиката, спрежения, произношение, думи! Знаеше перфектно езика, четеше книги на френски и имахме много плочи с френски песни! И поезията! Колко поети прочетох и опознах заради тебе! А всъщност беше военен. И се пенсионира полковник", връща лентата назад изпълнителката на "За тебе хората говорят".

За пръв път публично Тони издава и дълго пазената фамилна тайна за "секретната служба" на баща й. "Къде работеше последно, не знаехме много - ти си идваше в петък вечерта и си тръгваше в понеделник. Нищо не казваше, беше някаква огромна тайна по онова време. И когато минаха много години, ми каза и ме закле никой да не знае!", разкрива тя.

Тони Димитрова не скрива и скепсиса на баща й към професията, която си избрала - певица. В началото - по ресторантите, баровете, таверните, откъдето се прибирала "вмирисана на всичко, което беше кръчмата". "Ти никога не можеше да проумееш как се оправям с всичко. И се чудеше дали няма нещо нередно в професията ми, от която не беше очарован. Помниш ли как ми каза: "Ще те призная, ако те чуя по радиото!", спомня си Тони.

"След време като благословия пътя ми пресече Диомов, Маринов, Ненков и се роди "Ах, морето!". И един ден по радиоточката БНР пуснаха песента! И огласи кухнята ни! И аз се развиках: "Тате, това съм аз, да имаш нещо да ми кажеш!". Макар и оскъден на думи и още повече на похвали след време ми призна, че се гордее с мен!", описва незабравимия миг на признанието певицата.

Скръбта от загубата на любимия й баща подтиква Димитрова да прави още и още признания, най-драматичните от които са за последните месеци от живота му. Тя не може да забрави какви страхове е изпитвала за татко си, когато деменцията го е надвила. По думите й татко й няколко пъти се отправял към отвъдното, но един предан лекар - "д-р Миро", както го нарича тя, винаги успявал да го върне обратно. "Аз последна от четиримата ще изгася лампата! Сбогом, тате", завършва "вика на душата си" Тони Димитрова, пише "България Днес".








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: