Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Тормоз над дете от съученици! Майката влезе изненадващо в час и остана без думи!
Автор: Екип Burgas24.bg 09:34 / 09.04.2019Коментари (6)2502
©
Майка твърди, че синът й е бил подложен на системен психически и емоционален тормоз в училище. Жената е подавала сигнали до всички институции. Според нея обаче не е получила никакво съдействие дори от училищното ръководство на СУ "Св. Паисий Хилендарски" в Пловдив. Ще наричаме момчето Иван, за да запазим самоличността на му в тайна. В края на месец февруари той споделя на майка си, че негови съученици системно го обиждат, изпращат му груби съобщения на бележки в час и съобщения в социалните мрежи, карат го да им пише домашните, да им носи раниците или да им купува закуски от лавката. 

"Още на следващия ден му казах да отиде и да опита сам да се справи с проблема. Опитал се е няколко пъти да им каже, че не му е приятно това, да спрат, но, уви, не са спрели", разказа майката Ралица Гушева.

Затова на 27 февруари Ралица търси съдействие от страна на училището. Тя разговаря с класния ръководител и един от зам.-директорите. По думите й обаче мерки не са били взети. На 28 февруари, по време на родителска среща, Ралица разказва и на другите родители и учители за проблема. След срещата тя получава повторно обещание, че мерки ще бъдат взети.

"Аз я уверих, че ще направя всичко възможно да разбера как и по какъв начин стоят нещата, тъй като до този момент аз не съм получавала някакви сигнали", заяви класният ръководител Данка Йорданова. На 1 март Ралица получава съобщение от сина си, което гласи: "Мамо, моля те, ела да ме вземеш. Не издържам, не искам да съм в това училище".

Ралица влиза в часа на сина й без разрешение. "Когато влязох в часа, една от  ученичките беше с крака на чина, с подпряна глава на стената и срещу мен се извика "Кво беее?". В лицето ми беше заявено: "Искаш ли аз да извикам моята майка и да видиш как ще те разплаче", разказа Ралица.  

Следват разговори между майката и педагогическия съветник, зам.-директора и директора за случилото се в класната стая. Ралица заявява, че ще отпише сина си от училището. 

"Говорих и с директора. Беше ми обяснено, че това е поведението на днешната младеж. Преди това беше разговарял с другите ученици и каза, че те са го отсвирили и той е отсвирил тях и това е една шега", каза още Ралица.

Нито един от анкетираните ученици не посочва, че има сигнали за тормоз в класа. Със замесените в случая ученици, които според Ралица са тормозели сина й, е разговарял както директорът, така и педагогическият съветник. 

Ралица подава сигнал до IV-то районно управление в Пловдив. За Нова тв от полицията отговориха, че цялата информация по случая е предадена до Районната прокуратура в града. След запитване от прокуратурата съобщиха, че нямат достатъчно доказателства, за да започнат досъдебно производство по случая. 

За случая сигнали са подадени и до отдел “Закрила на детето" към Агенцията за “Социално подпомагане", от където твърдят, че нямат информация за налаган психически тормоз. По сигналите до Държавна агенция за закрила на детето и до Министерство на образованието в момента се провеждат проверки. Синът на Ралица вече е преместен в друго училище извън Пловдив.




Още по темата: общо новини по темата: 302
16.09.2023 »
15.09.2023 »
15.09.2023 »
15.09.2023 »
15.09.2023 »
15.09.2023 »
предишна страница [ 1/51 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Много точна картина на това, какво се случва в днешно време по училищата - гюбеци върху чиновете по време на час, отговаряне на учениците срещу учителите, все едно са им първи приятели и са седнали заедно в кварталната кръчма, тормоз над учениците, заплахи срещу преподаватели и директори. С една дума - АНАРХИЯ! И това всичкото произтича от малоумниците горе, които карат директорите да треперят за всяко дете, защото иначе ще им намалят субсидиите! И искате да има нови кадри в образователната система - как да стане?! Учителите нямат никакви права и треперят да не кажат нещо на криво на "възпитаните" ученици, защото после последствията са изцяло за тях, а на децата никаква сметка не им се търси! Ако някой влезе със скрита камера по училищата, ще стане страшно. Ще ни разнасят по световните новини с години!
+5
 
 
Нещо не мога да разбера, подавани са сигнали до къде ли не, разговаряно е с кого ли не, но всички отричат да има подаден сигнал или доказателства за тормоз? Моля за разяснение, защото, доколкото разбирам от статията, майката е направила всичко възможно, в рамките на цивилизованото човешко поведение - без реакция и резултат насреща? Питам не за друго, ами ако се случи така с моети дете, да знам дали да си губя времето с институции и директори, или да почвам с шамарите наред по списъка. Също, сещам се, че може да подам сигнал до Динко - много е вероятно пичът да оправи нещата!
+5
 
 
Обидите и ударите не са ли форма на тормоз?
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: