Тошко Йорданов: Асен Василев еднолично спря схемата за газа, по която работи Германия

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
19:15 / 30.08.2022
821
"Когато България реши като лоялен партньор  да спазва санкциите, това беше правилно. След това обаче се оказа, че има механизъм, по който държави лидери в Европейския съюз като Италия и Германия намериха вариант без да нарушават санкциите да продължат да работят с "Газпром" и да нямат спрени доставки. Тогава енергийният министър, който бе от ИТН, е провел няколко разговора с Асен Василев и Кирил Петков България да постъпи по същия начин. Тогава проблемът се е наричал Асен Василев, който еднолично е спрял това нещо да се случи. Ако България беше минала по същата схема, която работят Германия, Гърция, ние, поне до края на тази година щяхме да получаваме газ от "Газпром" по цени по договора".

Това каза Тошко Йорданов от "Има такъв народ" в предаването "Още от деня" по БНТ.

"Искаме да попитаме българския народ дали преминаването към президентска република не е по-добро. Една Франция, която е президентска република няма проблемите, които имаме ние. В президентската форма на управление се знае кой носи политическата отговорност при взимането на решения. В момента има колективна безотговорност, зад нея се крият и парламентът и правителството", каза той по повод идеята на Слави Трифонов за референдум. Той не изключи в един бъдещ парламент ИТН да работи отново с ПП, ДБ и БСП, но повтори, че Кирил Петков и Асен Василев били "вредни".

Виж коментарите (0)

Още по темата (396):
21.01.2024 Ето каква е зимната обстановка по пътищата ни
05.01.2024 Най-студено ще е между 9 и 14 януари
02.01.2024 Ето какво ще е времето днес в Бургас
13.12.2023 Слънчево, но със сутрешни мъгли
28.11.2023 Снежно семейство се настани в русенски квартал 
26.11.2023 Зимата скова страната: Червени кодове за опасно време, автомобили аварираха в снега и катастрофи на много места
Още новини от Национални новини:
Специалистът по право Димитър Стоянов: "Аз съм Кирил Петков и не ...
Вижте всички оценени професионалисти в Бургас - Сигурно сте чули ...
Може ли резултатът за коклюш да се окаже фалшив?
Ето кога коклюшът може да бъде коварен
Изтеглиха номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съ...
Главчев: Имам доверие към всички министри в моя кабинет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).