Това ли е наказанието за единия от учениците, унизили учител в Садово?

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
00:12 / 28.09.2017
1909
Педагогическият съвет на Професионалната гимназия по селско стопанство в Садово наложи най-тежкото наказание на единия от тримата ученици, участвали в инцидента с бития учител. Това съобщи за "Фокус" директорът на гимназията Димитър Йорданов. Педагогическият съвет се е провел днес. 

"Емил Янев ще бъде преместен от дневна в самостоятелна форма на обучение с решение на съвета", каза директорът. По думите му съгласно новия закон за образование това е най-строгата санкция спрямо провинил се ученик. Той ще трябва да идва на изпити, за да продължи образованието си. 

Другият от тримата - Атанас Георгиев, който удари учителя си с дървен кол, все още е задържан в ареста, не е приключило делото срещу него и няма как да бъде наказан от Педагогическия съвет. Срещу него е повдигнато обвинение за хулиганство и той ще отговаря пред съда като пряк извършител на престъплението.

Третият е Васко Боянов, който се е самоизключил през месец август, тъй като не се е явил на поправителни изпити. Именно това е бил и поводът да е в гимназията в деня на инцидента, за да провери дали още е техен ученик. Васко е трябвало да подаде заявление за самостоятелна форма на обучение, но тръгнал да разтървава приятеля си по време на скандала с учителя.

Тримата бяха задържани от полицията в деня на инцидента, а по-късно в ареста остана само Атанас Георгиев. Припомняме, че на 19 септември учителят по английски език Антон Велков бе нападнат и бит с кол от 17- годишния ученик от гимназията Атанас Георгиев. В процеса на разследването стана ясно, че той е нанасял ударите с кол по главата на учителя. Другите две момчета само са били свидетели на случилото се.

Виж коментарите (0)

Още по темата (9):
13.10.2017 Съдът реши: Условна присъда за циганчето, било с кол учител в Садово
28.09.2017 Детайли от ужаса в Садово: Ударили учителя с дълъг метър и половина кол
21.09.2017 Битият жестоко с кол учител показа лицето си
21.09.2017 Битият с кол учител не давал на ромите да закачат момичетата, изкараха го много виновен
21.09.2017 Шокиращи подробности за нравите в училището с бития с кол учител! Няма да изключат бияча!
20.09.2017 Ето го ученика, пребил жестоко с кол учител в Садово!
Още новини от Национални новини:
Проф. Чорбанов: Дано в понеделник да не бъде обявена епидемия, ка...
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).