Трагедия! Третокласник почина след натравяне с храна

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
19:09 / 28.10.2019
3844
Момче в трети клас от генералтошевското село Кардам почина, а сестра му – на 11 години, е приета в тежко състояние в болницата в Добрич, съобщи Про Нюз Добрич. Лекари предполагат, че става дума за токсикация, най-вероятно с храна.

Трагедията се разиграла вчера в семейство с шест деца в Кардам. След прием на храна децата се почувствали зле и бил повикан общопрактикуващият лекар. Той им изписал медикаменти. Две от децата обаче не се повлияли. Според запознати момчето починало в дома си, пише Про нюз Добрич.

11-годишното момиче бе прието за лечение в ранните часове на денонощието, каза директорът на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич д-р Светозар Байчев. Детето постъпило в Спешно отделение в увредено състояние, настанено е в Детско отделение.

В момента е на реанимация, стабилизирано е, каза д-р Байчев. Консултирано е с националния консултант по кардиология за Североизточна България, който препоръчал да бъде насочено към лечение в болница "Света Анна" във Варна. Има засягане на сърцето, учестена сърдечна дейност, най-вероятно токсикация, но не можем да кажем каква е причината за нея, обясни д-р Байчев. По думите му останалите деца от семейството се чувстват добре, нямат признаци като на приетото в болницата в Добрич момиче.

Извършена е аутопсия на починалото момче. При нея не е установено нещо, което да показва причината за смъртта, съобщи началникът на Отделението по съдебна медицина д-р Димитров. Той допълни, че ще бъдат направени допълнителни микробиологични, токсикологични и хистологични изследвания.

Децата от многодетното семейство ходят на училище, много са начетени, любезни и възпитани, споделиха за Про Нюз Добрич хора от Кардам. Те разказаха, че семейството било от скоро в селото, преди живеело в Пчеларово. В момента за децата се грижела само майката, помагали й родителите й. Жената се хващала да работи каквото намери, през това лято била в Албена.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Специалистът по право Димитър Стоянов: "Аз съм Кирил Петков и не ...
Вижте всички оценени професионалисти в Бургас - Сигурно сте чули ...
Може ли резултатът за коклюш да се окаже фалшив?
Ето кога коклюшът може да бъде коварен
Изтеглиха номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съ...
Главчев: Имам доверие към всички министри в моя кабинет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).