Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Трагедия с новородено, родителите обвиняват лекарите
Автор: Екип Burgas24.bg 15:42 / 29.01.2020Коментари (0)770
©
Родители са внесли сигнал в прокуратурата в Монтана за смъртта на новороденото им дете. Бебето е починало само два дни след раждането, съобщава bTV.

От болницата все още не казват причината за смъртта на опечаленото семейство. На 23 януари следобед в монтанската многопрофилна болница се ражда здраво момченце. Два дни всичко е наред, но през нощта срещу третия нещо се случва, в резултат на което детето почива. Младото семейство е от Враца, но майката Изабела Петрова е решила да роди в Монтана, защото е чула много добри неща и отзиви за лекарите в местната болница.

Бременността ѝ е протекла нормално, а неин лекар е бил завеждащият родилното отделение Захари Николов. Когато получава болки, лекуващият ѝ лекар я изпраща в болницата, където я приемат. Лекарите взимат решение за раждане със секцио, защото няма разкритие. Бебето се ражда здраво и жизнено с тегло 3500 грама и височина 50 сантиметра.

Лекарите не са казали на майката за наличието на никакви здравословни проблеми, а на втория ден Изабела след раждането вижда детето си.

"Ръчичката му беше ледено студена и трептеше“, спомня си майката, която попитала лекарите дали това е нормално и те ѝ отговорили положително. Вечерта детето повърнало в креватчето си, но сестрите не взели мерки да го изправят и да го оригнат, разказва Изабела, а малко по късно през нощта детето почива.

"Никой не ни уведомява. Това става между 12:30 и 1:00 ч. Никой не е я е известил (майката), че детето се е влошило и има някакви здравословни проблеми“, казва бащата Петър Цветанов. През нощта са извикани кардиолог и педиатър, защото детето се е влошило, но никой не уведомява майката, която е в съседно помещение. Към 9:00 ч. на следващата сутрин майката научава, че детето се бори за живота си.

"Как три дена след раждането нашето деца е при здравите деца, а после умира?“, питат близките на опечалените родители и искат да разберат защо детето не е било транспортирано в София, след като се е влошило.

"Твърде рано е за изявления. Сформирана е комисия, която ще проверява случая, включително и дали има отклонения от медицинските норми. Чакат се резултатите от хистологичната експертиза, която ще стане готова след не по-малко от 20 дни“. Това казват за случая от МБАЛ "Д-р Стамен Илиев" в Монтана. Родителите искат да получат справедливост и ако е допусната лекарска грешка, докторите да бъдат лишени от права, за да не навредят на други деца.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Януари 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: