Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Трагичната история на русокосия ангел Гери обедини хората с добри сърца
Автор: Екип Burgas24.bg 13:55 / 16.04.2023Коментари (0)621
©
Русокосият ангел Гери посреща най-светлия християнски празник както подобава. Шарени яйца, козунак и куп вкусотии за Великден ще има на трапезата си семейството благодарение на сърцати дарители.

"Семейството е напълно осигурено. Абсолютно всичко им е занесено. Хората много се трогнаха от историята на малката Гери и дариха много неща за семейството. Тази кампания много избухна. Дори се наложи няколко пъти да ходим до дома им, за да може да предадем всичко", споделят пред "България Днес" от благотворителната организация "Подай ръка", които се заеха със случая на детето.

6-годишната Гергана от София преживява травма за цял живот на крехка възраст. Детето губи баща си пред очите си. В най-празничния месец от годината - декември, момиченцето излиза навън с родителя си. Докато са в асансьора, спира токът и двамата засядат. Детето се стряска и започва да плаче. Всеотдайният й татко прави всичко по силите си, за да я успокои. Опитвайки се да излезе от капана, мъжът дърпа ръчката на асансьора и успява да отвори вратата между 3-ия и 4-ия етаж. Скачайки, се подхлъзва и пада в шахтата. Човекът е приет в болница със счупен гръбначен стълб и още много тежки наранявания. Издъхва ден преди Нова година, оставяйки малката Гери сираче.

След зловещата трагедия бабата на детето – Ани, поема грижите за него. Възрастната жена се грижи и за другата си внучка Рали, която също е останала без родители. След инцидента с баща й Гери започва да получава гърчове. Затова февруари месец т.г. се налага да лежи в болница.

"За съжаление, бабата Ани е била съкратена от работа, тъй като в последните месеци Гери доста боледуваше и жената се налагаше често да отсъства. Поради тази причина са я освободили и сега Ани се нуждае от работа, за да се грижи за внучките си", споделят още от "Подай ръка".

Жената си търси препитание като хигиенист, последно е работила като охрана. Съгласна е и на почасова работа или надомна такава. Може да работи от 08:30-09:00 до 16:30 ч., защото после се налага да взима децата и да ги прибира у дома.

Ако някой може да предложи работа за баба Ани, нека се свърже с "Подай ръка - заедно за по-добро бъдеще" в социалните мрежи или се обади на 0893/025-067








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: