Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Трима мъже пребиха възрастна лечителка, вижте какви присъди получиха!
Автор: Иван Сотиров 11:05 / 20.05.2019Коментари (0)1148
©
Бургаският апелативен съд потвърди наказанията на трима мъже, пребили възрастна лечителка от Нова Загора. Престъплението е извършено през юли 2017 г.в дома на жената. Осъдените са Димитър С. синът му Георги Д. от  Котел и техен приятел Георги Б. от Нова Загора.

Двете съдебни инстанции са признали мъжете за виновни за нанесена тежка телесна повреда на пострадалата, изразяваща се в постоянна слепота с дясното око.

Подсъдимите са осъдени на по три години лишаване от свобода, като наказанията са отложени за изпитателен срок в размер на пет години.

Тримата мъже трябва да заплатят солидарно на пострадалата Сийка Д. сумата в размер на 30 000 лева, представляваща обезщетение за причинените от престъплението неимуществени вреди и сумата от 241 лева, представляваща обезщетение за имуществени вреди, както и направените по делото разноски.

От няколко години съпругата на Димитър С. и майка на сина му имала здравословни проблеми, които според семейството се дължали на магия и на вредна енергия, изпращана от техни родственици, с които били в лоши отношения. Семейството търсело помощ при лечители, гадатели, ходжи, екстрасенси. Това била причината да се обърнат към Сийка Д. известна лечителка в региона, която живеела в Нова Загора. През май 2016г. те отишли при нея с молба да развали направената на семейството им магия. Започнали често да я посещават, като няколко пъти я вземали с автомобил и я водели до къщата им в Котел, след което я връщали в дома й в Нова Загора. Почти година по късно лечителката обяснила, че не може да помогне на жената, тъй като според нея страда от някакво психично заболяване и има нужда от лекарска помощ, а не от нея. Поради това я помолила да не посещава повече дома й.

Семейството обаче искало тя да продължи сеансите за разваляне на магията, но жената отказвала, като по този начин отношенията между тях се обтегнали. Двамата подсъдими били убедени, че Сийка Д, не само че не им помага, но дори им вреди, като умишлено, от разстояние влошава здравословното състояние на болната родственица.

По тези причини баща и син решили да посетят врачката през нощта, да я набият, за да я сплашат и по този начин тя да преустанови да въздейства на майката от разстояние, като й предава негативна енергия. Двамата уговорили техен приятел Георги Б. да им помогне.

При първото влизане в дома й там бил само синът й (40 г.), който бил ударен с полицейска палка и юмруци от двама от подсъдимите. Преди това подсъдимият Георги Д. взел от масата два мобилни телефона.

Месец и половина по-късно тримата подсъдими, маскирани с шапки с отвори за очите и устата, отново влезли в дома на лечителката и се  нахвърлили с полицейска палка и бухалка върху нея.

Решението подлежи на обжалване и протест пред ВКС в 15 –дневен срок от съобщаването му на страните.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: