Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Търговци лъскат старите салами с оцет, за да ги освежат
Автор: Екип Burgas24.bg 09:09 / 10.07.2014Коментари (3)867
© Burgas24.bg
Архивна снимка
Некачествени хранителни продукти на промоция предлагат в последно време по селските бакалии в Търновско. Нагли търговци представят храни с неизвестен произход за произведени от утвърдени фирми, за да могат да ги пробутат на клиентите. Измамите стават обикновено по селата, където по-рядко се осъществява контрол над търговските обекти. Съвсем наскоро в гастроном в центъра на едно от горнооряховските села търговец обявил промоция - сирене за 4,20 лв. килото. Продуктът бил предварително разтеглен в опаковки, на които нямало етикет, указващ производител и срок на годност. Про­давачът обяснявал на бабите, че това е натурално сирене, произведено от известна търновска фирма, а е толкова евтино, защото е пуснато на лятна промоция.

Хората се подлъгали по цената и се избили да купуват, а стоката била разграбена за няколко часа. След като опитали обаче сиренето, разбрали, че то е имитиращ продукт с палма. На въпроса защо ги е излъгал, търговецът се оправдал, че също е бил заблуден от производителя. От набедената фирма обаче твърдят, че не правят компромиси с качеството на продукцията си и не произвеждат имитиращи, а само натурални млечни продукти.

Случаят със сиренето менте не е единственият. В друг селски магазин в община Велико Търново пък се продавало свинско месо без етикет с име на производител и срок на годност. На въпрос откъде е месото, продавачът обяснил, че негов приятел му дал да го продаде. Стоката била взета на доверие, без да е съпроводена от необходимата санитарно-ветеринарна документация. Освен, че мамят с името на производителя, търговците в хранителните магазини са царе и на шашмите да пробутват залежала стока. Така например престоялите кренвирши се "освежават" и придобиват не толкова спаружен вид с мокра кърпа.

По-старите салами пък се лъскат с напоена с оцет кърпа. В някои магазини търговците доста опасно си играят и със срока на годност на продуктите. Друг често използван номер от търговците е, когато се лепят един върху друг няколко етикета, като всеки следващ е с по-дълъг срок на годност.

Сред измамите на търговците е и представянето на вносни зеленчуци за български. На централния кооперативен пазар в Търново на всяка втора маса има надпис: "Родно производство" и "Произ­ведено в... (името на селото)". Зе­­лен­чуците обаче на външен вид са подозрително еднакви. При опитване става ясно, че повечето от доматите са твърди като топки за голф и изобщо не са произведени в района. От придружаващите ги документи пък е видно, че те идват от съседните държави. Тапиите обаче се показват само на контролните органи при поискване. За да пробутат вносния зарзават, търговците ги представят за родно или дори свое производство.

Източник: в. "Монитор"









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 10.07.2014 г.
0
 
 
радостно е да се живее в родната страна.
Aнонимен
на 10.07.2014 г.
0
 
 
И Енергото са монополисти !!!Те пък напоследък много почнаха да си позволяват !
+6
 
 
И сега какво ,констатирахме за пореден път ,че Ганьо е измамник.А последствия никакви.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Алексей Навални почина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: