Туристическият бранш алармира: Разраства се сивият сектор в туризма

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
15:28 / 27.02.2023
533
Министерството на туризма провежда съвместни проверки в сектора заедно с Комисията за защита на потребителите, Икономическа полиция и Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация", информират от институцията.

Проверките са резултат от постъпила в Министерство на туризма информация, касаеща опасенията на туристическия бизнес за разрастването на сивия сектор. Съвместната дейност на институциите ще продължи през цялата година на всички гранични контролно-пропускателни пунктове на страната, съгласно правомощията на държавните органи.

Министър Илин Димитров проведе среща с представители на организациите на екскурзоводите в България, като запозна участниците в срещата с проверките.

От страна на организациите на екскурзоводите беше направено предложение проверките да се провеждат не само по граничните пунктове, но и във вътрешността на страната и летищата, както и да се проверява входящият трафик на туристи от други държави. Съвместната дейност на МТ с останалите институции се приема с огромно одобрение.

Министър Димитров пое ангажимент да се проведе среща между експерти на министерствата на туризма и на културата и представители на организациите на екскурзоводите, за да се обсъдят актуални проблеми на подсектора.

Срещата се проведе по желание на организациите на екскурзоводите в онлайн формат.

Виж коментарите (0)

Още по темата (396):
21.01.2024 Ето каква е зимната обстановка по пътищата ни
05.01.2024 Най-студено ще е между 9 и 14 януари
02.01.2024 Ето какво ще е времето днес в Бургас
13.12.2023 Слънчево, но със сутрешни мъгли
28.11.2023 Снежно семейство се настани в русенски квартал 
26.11.2023 Зимата скова страната: Червени кодове за опасно време, автомобили аварираха в снега и катастрофи на много места
Още новини от Национални новини:
Джип предизвика тежка катастрофа, шофьорът бил много пиян
Една област въведе спешни мерки заради заболелите от коклюш
Увеличават заплатите в Българската армия с 30%
Черни облаци надвиснаха над Лена Бориславова, отива на съд за кле...
Енергийният министър отива в Турция, за да предоговаря споразумен...
Има ли шанс стойността на имотите да започне да се понижава?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).