Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Туристическият бранш е в бойна готовност за новия сезон
Автор: Екип Burgas24.bg 13:05 / 08.03.2018Коментари (7)2412
© Burgas24.bg
Всички с нетърпение очакваме лятото, то се очертава както хубаво, така и трудно, но вече сме в бойна готовност. Това заяви за Varna24.bg председателят на Варненската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите Павлин Косев.

"Това, че през последните години туризмът в страната ни и в частност във Варна бележи ръст, е предизвикателство и отговорност за бранша. Освен, че трябва да посрещнем добре гостите и туристите, ние трябва да ги изпратим доволни. Ако не успеем, това ще рефлектира върху бранша за години напред", каза още Палвин Косев.

Той не скри, че и тази година един от основните проблеми ще бъде с кадрите в туризма. Според него е спорен въпросът дали идват подготвени младите хора след дипломирането си.

"Има кадри от средните и от висшите училища, които са много добре подготвени и с добра мотивация. Тъй като търсенето на бранша е доста по-голямо от предлагането, рядко попадаме на такива кадри. Когато правим интервюта гледаме личните качества на кандидатите, не само наученото в училище.

Държим на културата, на възпитанието, на това, което семейството е дало за формирането на дадения човек като личност.  Когато един човек има добра основа и възпитание, като подход към хората и интелигентност, като начин на говорене, представяне и обличане, всичко това формира образа и доброто представяне на един кандидат.

Не е само това, което е научило даденото момче или момиче в училище. Практиката наложи в последните години ние да си доразвиваме и обучаваме кадрите. Това е успешно, но ни затруднява, защото се налага да отделим от времето на добре обучените кадри, за да обучават новопостъпващи.

Всички знаем, че в България туристическият сектор не е достатъчно добре заплатен, но има и кадри, които получават доста добри заплати. Въпрос на подход, мотивация, желание и амбиция за развитие. На мениджърските позиции нещата стоят по различен начин. Да не забравяме, че в България и във Варна има доста хотели и вериги, които са една прекрасна школа за доразвиване на теоретично подготвените кадри.  Децата, които идват са като едно дръвче, трябва да го поливате, да го подкрепите, да се грижите за него, за да израсте здраво и даващо плод дърво. Затова всеки кадър, който завършва и навлиза в бранша трябва да иска да се развива и учи, парите не трябва да са водещият критерий“, завърши Павлин Косев. 









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Предлагам билков чай за регулиране на теглото .
0
 
 
Къде са най-добрите туристически хотели за България ?
0
 
 
Дори и пампайците разбраха, че заплатите в ресторантьорският сектор са символични, случайни и само за няколко месеца за съжаление!
0
 
 
Ниски заплати - Европа егати! Като се дават категории звезди на хотелите, трябва да се оценяват и условията за персонала. Персонала получава: осигуровки на минимална заплата, инструкции за пожарна безопасност само на хартия, опасна среда, а липса на предпазни средства, неплащане на нощен труд, работа 12ч, а осигуровки за 8ч, нечовешки един почивен ден в седмицата, съчетаване на длъжности, а не се заплаща допълнително....
0
 
 
Тази година си внесете персонал от Занзибар,поне няма да закъсате откъм банани!
+1
 
 
и заплатите за както по време на война (оскъдни)
Aнонимен
на 08.03.2018 г.
+1
 
 
Да прави са от асоциацията - цените за почиващите са надути - заплатите на персонала - са от преди 5 години -и накрая - отчитаме слаб сезон - и естественно плащат много малки данъци
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Ноември 2018 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: