Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Туристическият бранш скочи срещу блокадата на Варна от протестиращите, търсят съдействие от кмета
Автор: Пламена Николова 17:55 / 04.08.2020Коментари (29)2657
© Burgas24.bg
Туристическият бранш скочи срещу блокадата на града от протестиращите. В писмо, изпратено до кмета на града Иван Портних и споделено с Varna24.bg, се настоява да бъдат взети спешни мерки. Публикуваме го без редакторска намеса:

"Уважаеми господин Портних,         

В момента сме в разгара на изключително трудния и непредсказуем летен туристически сезон 2020 г. Целият туристически бранш в района е изключително обезпокоен относно икономическите резултати и ефективността на тяхната дейност в следствие на намаления обем туристопопок заради пандемията от COVID-19.

Всички заедно с общи усилия се опитваме да осигурим максимален комфорт на всички гости на Варна и да излъчим много положителни импулси, че Варна е сигурно и спокойно място и очаква своите туристи да прекарат най-чаканите си дни в годината.

От вчера (3 август) сме свидетели как централни кръстовища в Морската ни столица се блокират от група хора и всичко това създава хаос и дискомфорт за придвижване както с автобуси, така и с коли през града. Всички тези новини се излъчват както по националните, така и в международните медии и вече регистрираме отказ на резервации, както и на екскурзии именно заради блокадите на възлови кръстовища и транспортни артерии в града.

Тази година разчитаме изключително много на българския, но и на румънския пазар, които туристи пристигат основно със собствени автомобили и подобни новини влияят при избора на дестинация, която в последния момент може да бъде променена.

Като браншови организации, представляващи голяма част от туристическия бизнес в района, се обръщаме към Вас с настояване да потърсите възможност за диалог с протестиращите пред сградата на Община Варна и да се намери решение техният мирен протест да бъде позициониран на алтернативно място, което да не възпрепятства транспорта в града.

Отчитаме правото на всеки да отстоява политическите си искания, но нека да не бъде за сметка на работещите хора, опитващи се да осигурят поминък на семействата си.

Надяваме се, че е възможно да бъде намерено компромисно решение, което ще бъде от полза за гражданите, за туристите и за бизнеса на Варна", гласи писмото.

То е подписано от Георги Щерев, председател на Съюза на хотелиерите в к.к. Златни пясъци, Марко Марков, председател на Съюза на собствениците за развитие, Павлин Косев, председател на Варненска асоциация на ресторантьорите и хотелиерите, Илин Димитров, председател на Варненска туристическа камара, Джани Шарков, председател на Варненска асоциация на туристическите агенции, Георги Филипов, председател на Асоциация да реклама и комуникации в туризма, Христина Неделчева, председател на Съюза на екскурзоводите в България.



Още по темата: общо новини по темата: 214
08.11.2023 »
06.02.2023 »
30.12.2021 »
10.05.2021 »
11.02.2021 »
01.02.2021 »
предишна страница [ 1/36 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 06.08.2020 г.
0
 
 
Аз постоях днес 20-тина минути при протестиращите и не видях на някого да му пречат! От време на време, някой дърт комунист говореше несвързано с цел да предизвика сканадал, но умствения му капацитет не позволи да го вземат на сериозно! Някой май си търси причина за слабия туристически сезон, но причината не са палатките!
Aнонимен
на 05.08.2020 г.
+1
 
 
И с каква наглост сегашните мутри, които съсипват природата ни и изстискват работниците си, давайки им подаяния и ощетявайки ги, като ги обричат на бедни и болни старини (с плащането сега на ниски заплати и минимални осигуровки) обвиняват хората, на които им е писнало от всички тези несправедливости и от цялата корумпирана и окупирана от мутри държава?
Aнонимен
на 05.08.2020 г.
+1
 
 
Днешните необразовани и крадливи псевдо-бизнесмени не се отличават много от едновремешните чорбаджии (тази част от тях, които не са давали пари за народното дело и са искали хора като Левски и Ботев да бъдат застреляни или обесени). И тогава и сега народното недоволство и желанието на свободолюбивите хора да се отърват от тумора, който ги управлява и унищожава са пречели на тези, които са се облажвали от това да са в близки отношения с властта. Да, властта ги е рекетирала, но те пък са си наваксвали като са давали мизерни подаяния на работниците си, същевременно изисквали са от тях здрава и ефективна работа. Познато, а?
Aнонимен
на 05.08.2020 г.
0
 
 
Разкарайте си миризливите и насрани задници от кръстовището. Воните. Тъпи сте и ще си останате тъпи. Прости с претенции за велики. Драйфа ми се от вас. Къде е Радев? Чучелото фатмак не съм го виждал скоро.
0
 
 
Най-после намериха причината защо нямаме туризъм ! рџ?‚ А от Париж колко се отказаха заради жълтите жилетки ???? А там беше много по- лошо ! Но не ги обвиниха , че им съсипват туризмът !
Aнонимен
на 04.08.2020 г.
+1
 
 
Оставка!!! Едно блокирано кръстовище ще ви провали сезона хахаха Същото както блокадата на Орлов мост пречи за прибиране на реколтата хаха
0
 
 
Хахахахаха! Ами нормално - то всички хотели по Бетономорието са на депутати, политици, олигарси, мутри и т.н. Все приближени и преки консуматори на властта! Този протест им бърка в задното отверстие! Мутри Вън!
0
 
 
много пари ли ви даде правителството??
0
 
 
Потних е зает да пирува с Влади Мазния по скъпите ресторанти в града
Aнонимен
на 04.08.2020 г.
0
 
 
Цари безнаказаност в държавата. Престъпниците са безнаказани, нарушителите на пътя - безнаказани, протестиращите блокират пътища безнаказани. Циганията цари.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: