Туроператор пита: Как семейства с деца ще идват на почивка у нас?

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
14:23 / 21.04.2021
1065
Важен въпрос, касаещ децата и младежите, които ще пристигнат на почивка у нас, задава туроператор от Варна. Публикуваме коментара на Герчо Герчев, изпратен до Varna24.bg, без редакторска намеса:

"На фона на лутането насам - натам по темата "Как през започващия летен сезон туристите ще влизат в България?“ (за сега ще могат само тези, които имат ваксинация, PCR тест или антитела), абсолютно неясен остава въпросът "Как ще влизат децата и младежите?“ Защото, засега на тях не се правят ваксинации.

Този въпрос е повече от важен! Как си представяме, че ще дойде семейство с деца? Родителите може да ползват един от горните три възможни варианта. Обаче децата (а те много често са безплатни в хотелите) как ще влизат в България? Ще трябва ли родителите да плащат PCR тестове за децата? И ако да – колко такива родители ще платят за тестовете, т.е. колко "планирани от нас“ туристи ще се откажат да пристигнат в България?

А дали не може да използваме "вратичката“ важеща за заведенията – че на една маса в ресторанта могат да седнат повече от допустимия брой клиенти, ако са от едно семейство, т.е. ако са в реално съжителство? Иначе казано, да се приеме че ако поне един от родителите (възрастните) в семейството има ваксинация, PCR тест или антитела, то и останалите са "безопасни“ и могат свободно да влязат в страната?

Ако така ще може, България ще получи голямо рекламно предимство в острата конкурентна борба между приемащите дестинации. А защо не и да стане инициатор за такова решаване на проблема в целия Европейски съюз?

Въпросът как децата и младежите ще влизат в България се отнася и за младежките лагери (не съм сигурен дали Министерството на туризма знае колко много са тези детско/младежки туристи от Полша, Украйна, Русия, Молдова, Беларус!). Дали например няма да може, ако детето/младежът покажат, че техен родител има ваксинация, PCR тест или антитела, то те също са безопасни?

Дано в дните на "парламентарното безвремие“ компетентните специалисти успеят да придвижат решаването на тези въпроси. И дано не ги "решат“ така, както не решават въпроса с визите за туристи от страни извън Европейския съюз", написа 

Герчо Герчев.

Виж коментарите (0)

Още по темата (14361):
09.04.2024 Лекар: Една майка да откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Мангъров: Тези ваксини трябва да бъдат правени безусловно
08.04.2024 Проф. Ива Христова: Заболеваемостта от коклюш се повишава стремително
08.04.2024 Окончателно: Оправдаха Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Това заболяване може да продължи седмици наред и крие риск от усложнения, не предприемайте самолечение!
08.04.2024 Костадинов се изправя пред съда
Още новини от Национални новини:
Проф. Чорбанов: Дано в понеделник да не бъде обявена епидемия, ка...
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).