Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Търсим готови за нанасяне жилища, не ни се занимава с майстори
Автор: Екип Burgas24.bg 21:53 / 18.10.2021Коментари (0)722
©
Има голям интерес към готови за нанасяне жилища - обзаведени или след ремонт, казват брокери на имоти. Тези имоти са по-скъпи, но много купувачи са готови да дадат парите, но да не се занимават с майстори, а да се нанесат веднага.

Най-голям е интересът на купувачите към новото строителство. Сред предимствата на жилищата в нови сгради освен хубавите общи части и използваните нови материали, са и гъвкавите условия за изплащане.

Купувачите, които имат по-малък бюджет, а се нуждаят от жилище веднага, купуват жилища в панелни и ЕПК сгради. Тези, които имат възможност да изчакат, търсят качество и са склонни да поемат известен риск, се ориентират към покупката на апартаменти в строеж.

В София сделките с имоти в строеж имат дял от около 20-25%, казаха брокери. Пазарът “на зелено" става все по-динамичен, като това важи особено за кварталите с повече новостроящи се обекти. Южната част на София продължава да е гореща точка за строителство, като тук влизат не само “Манастирски ливади", “Кръстова вада" и “Витоша", но и кварталите още по-близо до планината като “Драгалевци", “Бояна" и “Симеоново".

Най-желани са имотите в квартали с добра инфраструктура и бърз достъп до централната част на града. Предлагането на имоти обаче е недостатъчно и това води до покачване на цените.

Купувачите, които търсят имот за живеене, обикновено се ориентират към тристайни апартаменти, а за инвестиция сделките са предимно с двустайни. В София двустайните жилища имат лека преднина пред тристайните и съставляват над 40% от сделките. Запазва се активният интерес и към тристайни апартаменти с дял от 35% от всички сделки в столицата. Търсенето на двустайни апартаменти обаче нараства. Според брокери това се дължи на факта, че хората масово предпочитат да вложат свободните си пари в жилище. При близките до нула лихви в банките, имотите са чудесна възможност за инвестиции.

Във Варна делът на двустайните и тристайните жилища е по около 35%. Сходна е ситуацията и в Пловдив. Къщите също продължават да привличат интерес, особено в района на Варна и Пловдив. В София те имат 6% дал от пазара, в морската столица представляват 10% от всички сделки, а в Пловдив делът им достига 14%.

Хората най-често продават имоти, за да излязат от инвестиция. Това са мотивите за 42% от продажбите на пазара. Много хора са купили имоти на по-ниски цени, някои още на етап в строеж. Със завършването на сградата и получаване на Акт 16 цената на имотите нараства и много хора ги продават, за да вземат печалбата. 15% от хората, които продават имот, влагат парите в покупката на друго жилище, пише "Труд". Около 10% от продавачите се разделят с имота си заради необходимост от пари.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: