Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Турски лекар подари на едно българче "разходка из облаците"
Автор: Екип Burgas24.bg 15:42 / 29.12.2021Коментари (2)503
©
Преди време 4-годишната Нелис от Велико Търново успя да обедини хиляди в социалните мрежи, които само за 2 седмици събраха сумата от 100 000 евро, необходима за нейното лечение. А днес Нелис е още по-щастлива, защото сбъдна своя мечта. След като разказала на лекуващия си лекар в Истанбул за мечтата си да полети, медикът организирал за момиченцето посещение в симулационния център на турските авиолинии.  

"Когато за първи път каза, че я е заболяло крачето, беше по време на игра с друго детенце. Тогава падна и си помислихме, че е от това", разказа майката на Нелис пред Нова.

След падането родителите водят детето на лекар, който отдава болката в крачето на растежа. Когато ситуацията се повтаря обаче, семейството я отвежда в София за допълнителни изследвания.

"Лекарят каза, че има рак. Оттам натаък вече всичко за нас се превърна в един кошмар. Докторът ни каза, че трябва да се направи ПЕТ скенер и химиотерапия. Заяви ни, че дните на малката са преброени", сподели още майката.

Два месеца след първото оплакване на Нелис, диагнозата тумор на надбъбречните жлези е поставена. Ден след това, семейството заминава за Турция - за второ мнение.

"В началото прогнозите изобщо не бяха добри, защото едва ли не бяхме много закъснели. Тя премина през множество лечения и операции. Всичко стана благодарение на дарителската кампания, която организираха наши близки приятели и роднини", разказа жената.

Откакто
заминали за Истанбул, Ася и Нелис не са се връщали в България. Живеят предимно в болницата там. Днес прогнозите вече са добри, но Нелис има още много битки за печелене. Бори се с помощта на познати и непознати, на родителите си, но на лекарите, които освен да лекуват, сбъдват и мечти.

"Нелис сподели с лекуващия ни лекар, че нейната мечта е да скочи с парашут от самолет. И той каза: "Това ще е малко трудно за изпълнение, но мога да те кача на самолет и да караш", каза жената.

Малко след даденото обещание, Нелис се озовава в симулационния център на турските авиолинии - мястото, където пилотите и стюардесите провеждат своите обучения. А, за да не е сама, й е осигурена и компания - децата от цялото отделение.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 29.12.2021 г.
0
 
 
Господи , закриляй и излекувай това малко ангелче !Да сбъдва мечтите си и за напред!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: