Турският консул в Бургас: Медиите в Европа неправилно отразяват опита за преврат

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
16:54 / 27.07.2016
1192
Медиите в Европа неправилно отразявали опита за военен преврат в южната ни съседка. Това обяви на брифинг с журналисти генералният консул на Република Турция в Бургас Ниязи Акйол, предаде bTV.

12 дни след кървавия неуспешен военен преврат в Турция - 12 хиляди души са задържани, а броят им продължава да расте. Обявеното извънредно положение било подобно на Франция, където е за шест месеца вместо за три. Френското правителство дори спря действието на европейската харта за правата на човека.

"След като има вече един такъв пример, обявяването на извънредното положението в Турция, за съжаление, се отразява от западните медии като крачка назад от демокрацията, като отнемане на демократичните права в страната. Ние смятаме, че това се прави умишлено и е продукт на негативно отношение", изтъкна Акйол.

1873-ма съдии и прокурори са задържани, а близо 3 хиляди отстранени от длъжност. Причината е участието им в обявената за терористична организация ФЕТО. Към нея били и арестуваните 42-ма журналисти.

"Имаше медии, които симпатизираха на това движение, дори имаше медии, които бяха техни. Тяхното задържане не е за това, че са опозиция на правителството, а просто защото са свързани с това движение", допълни консулът.

Масовите арести и уволнения не са "война спрямо опозицията", категоричен е генералният консул на Турция.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Екатерина Захариева: Нуждаем се от стабилно правителство с минист...
Какви са цените на основни хранителни стоки?
Митрополит Антоний: Епархията на Николай Пловдивски, въпреки Роле...
Брутално убийство в Силистра 
Над 3000 литра контрабанден зехтин задържаха митничари
Д-р Илиев за новия вариант на COVID-19: Не е лек, но не е по-опас...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).