Търсят се джипи и стоматолог, дават им апартаменти на село, има още облаги!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
10:15 / 29.08.2017
1056
Четири села търсят лекар, дават му апартамент! Хора от няколко населени места в Шуменско са оставени на грижата един за друг, защото от началото на годината са без джипи.

"Нямам лекар. Ходя до Варна и давам по 40 лева такса за преглед и 10 лева за кардиограма. Ако пресметна и превоза до Варна, разходите ми скачат на до 60-70 лева", оплака се възрастна жена от село Пет могили.

Апартаментът, който ще приюти така желания лекар, се намира на втория етаж в здравната служба в село Пет могили. Докторът ще може да се настани в тристаен апартамент с топла връзка с кабинета си.

"Около 1500 пациенти очакват своя личен лекар. Част от тях не са осигурени. Дойде младо семейство от Варна, които току-що са завършили. Но им се стори далеч от града и не искат да живеят на село. За стоматолога също ще има апартамент. Ще има дърва за огрев. Хората ще го снабдяват с мляко и яйца", разказа за "Здравей, България" по Нова тв кметът на село Пет могили Мехмед Мехмедали.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Специалистът по право Димитър Стоянов: "Аз съм Кирил Петков и не ...
Вижте всички оценени професионалисти в Бургас - Сигурно сте чули ...
Може ли резултатът за коклюш да се окаже фалшив?
Ето кога коклюшът може да бъде коварен
Изтеглиха номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съ...
Главчев: Имам доверие към всички министри в моя кабинет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).