Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Търсят се героите на децата!
Автор: Пламена Николова 13:45 / 25.03.2021Коментари (0)712
©
Национална мрежа за децата обявява старта на номинациите за авторитетните призове "Герой на децата“ и "Детска организация“, част от традиционните награди "Златна ябълка“ за принос към благосъстоянието на децата и семействата у нас, които се връчват за 11-та поредна година.

Във време на световна и глобална криза, продължаваща над година, мисията на "Златна ябълка“ е повече от всякога важна и необходима с амбицията да фокусира вниманието на обществото към хора и организации, които със своята гражданска активност подкрепят децата и семействата. Наградите имат за цел да популяризират широко техния положителен пример.

Ако се питате кои са героите на децата, ето някои от техните качества – това са личности или неформални групи хора, оказали положително влияние върху живота на децата, те се застъпват за техните права, променят мисленето и средата, така че децата да получават повече внимание, подкрепа и възможности за развитие.

Номинациите в категорията "Детска организация“ отличават граждански организации, които със своите дейности, проекти и инициативи въздействат положително върху живота на децата и семействата в областите на здравеопазването, образованието, правосъдието, благотворителността и детските права.

Номинациите за "Герой на децата“ и "Детска организация“ се приемат до 26 април, 2021 г., като е необходимо да се попълни онлайн формуляра в сайта на наградите "Златна ябълка“ тук:

Категория "Герой на децата“: http://www.1june.nmd.bg/nominiraj/

Категория "Детска организация“: http://www.1june.nmd.bg/nominirajte-detska-organizatsiya/

Изборът на победители ще бъде направен след онлайн гласуване, което ще продължи до 15 май, 2021г.

Победителите ще бъдат обявени в навечерието 1 юни – Международен ден на детето. 

Кои са Героите на децата през годините?

2020 – "Герои на децата“ са  Анна Йончева, Георги Пейков и Михаил Николов – техния фотопроект  "Различните“ прераства в инициативата "Да играем заедно“, с която тримата създават люлки, които дават шанс на деца с увреждания да се забавляват със свои връстници.

2019 – за "Герой на децата“  е избрана Антонина Кенова, която работи за изграждането на справедлива, иновативна и качествена система за обучение на най-малките.

2018  – "Герои на децата“ са д-р Таня Андреева и Дария Мукова, създатели на платформата HealthyKid Sofia, която при нужда насочва родителите към подходящи лекари и лечебни заведения.

2017 – "Герои на децата“ са Мариана Гелева и всички дами от страницата "Плетем за българските деца“, които всеки ден създават красиви, ръчно изплетени играчки с благотворителна цел.

2016 – "Герой на децата“ е Вера Кирилова от Националния алианс за работа с доброволци – Пловдив, които подпомагат работата с деца в неравностойно положение.

2015 – за "Герои на децата“ са избрани майките на децата с увреждания за ежедневния героизъм, който проявяват, за да се грижат за децата си.

2014 – призът получава екипът на 40 СОУ “Луи Пастьор", София, за това, че успява  да спаси едно загиващо училище.

2013 – победител в категорията е Дарин Маджаров – създател на сайта Уча.се.

2012 година – наградата печели Илияна Кълева – лекар (педиатър) от "Бърза помощ“, осиновила четири деца. 

Освен за "Герой на децата“, награди "Златна ябълка“ се връчват също в категориите "Болница“, "Училище“, "Община“, "Журналист“, "Благотворител“ и "Награда за цялостен принос“, като в тези категории номинациите се правят от 140-те организации членове на Национална мрежа за децата от цялата страна. 

Национална мрежа за децата е най-голямото българско обединение на граждански организации и активисти, които работят в полза на децата. Повече от 140 хиляди деца и над 63 хиляди семейства годишно получават подкрепа от нашите организации и професионалисти.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Великден 2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: