Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Тъжната изповед на българка, избрала да стане прислужница в Испания: Чуйте ме, българи!
Автор: Екип Burgas24.bg 16:19 / 31.07.2022Коментари (5)1128
©
Илюстративна снимка
Трогателната изповед на една българка, избрала да напусне страната в търсене на по-добър живот в Испания. Освен че разказва за нелеката си съдба, тя дава и безценни съвети за сънародниците ни, решили да поемат по нейния път. Вижте какво каза:

"Еднопосочен билет… тази посока преди година избрах и аз. Отведе ме в Испания. Много слънчева и приветлива страна, но тук никой не те посреща с хамон и вино, както у нас с хляб и сол. Дипломите, мили приятели, си оставете вкъщи.

Е, аз си ги взех, но единственото, за което ми служат сега, е да си припомням, че някога имах други планове… съвсем други. Тукашните сеньори търсят друго – здрав гръб, силни ръце и пъргави крака. А на вас ви трябват здрави нерви и желязна психика. Ако се подготвите за авантюрата, може и да успеете.

Аз имах два избора, externa (дневна прислужница) и interna (денонощна прислужница).

 

Ние, българките, обаче сме внимателни и любезни, но не и сервилни. Имаме друг манталитет, различен от този на робинята Изаура. Затова ни боли. Затова е трудно. Ще ви се наложи да свикнете да сте обект на постоянно наблюдение. Ще ви тестват за крадла, ще ви изучават как се движите, как се обличате, как плачете.

Тук никой не го е грижа за културното, образователното и интелектуално ви ниво. От вас се очаква да сте просто "тежък случай“.

А знаете ли какво щастие е, когато стиснете първата си заплата?! Тя е двойно повече от българската, но и трудът, нервите и унижението са в пъти повече. Затова си помислете дали цената си струва. За мен вече е късно, имам твърде много тук, но платих скъпо. Сега като се замисля, се чудя: нима животът ми наистина струва колкото един нов телевизор или хладилник?

Един последен съвет от мен – ако си купувате билет за чужбина, то нека да е двупосочен. Защото народът го е казал най-добре:

"Всяка жаба да си знае гьола“. Боже, как ми липсва този "гьол!"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
От години четейки сълзливите и сополиви вопли на някой заблуден гяур в Пичковица, се кефя на себе си, че сум в пъти по-умен и можеш от всички 2,5 милиона овчеглавите мигри, предали воля в България и Позорно забвгналу в Пичковица. Аз успях в Родината си, въпреки "държавата" и никога няма да, стана мигър.... А мигри те - ревете, ревееетееее!
0
 
 
ОХ ЙОАНЧОО ЧЕТИ К'ВО Е КАЗАЛА БАБА ВАНГА ЗА ЧИФУТИТЕ ВАЩО НЕ Е ОСТАНАЛО СКОРО ЩЕ СИ ПЛАТИТЕ,СВОЛАЧ МРЪСНА
Свобода и свободия са две различни неща!
на 02.08.2022 г.
0
 
 
Ами ела в Германия тогава, дипломата ми е призната, имаш ли такава, хората плащат добри пари, каквото и да работиш, разбира се искат хората здрава работа, такъв е животът! И тук хората на ниво прислуга не карат Мерцедеси, имат обаче нормален живот! Държавата е уредена във всяко отношение и ако си редовен, тоест плащаш данъци и прочие, здравеопазването ти е почти безплатно, един път се разболях и платих 14 евро за антибиотик, сироп за кашлица и таблетки за гърло... 14 евро! Където и да идеш, те обслужват по най-бързия начин, просто условието е да си редовен гражданин! Какво си завършила и каква е тая диплома, я сподели, че нещо съмнително ми идва, въпреки че не познавам как стоят нещата в Испания! Тук си признават всичко хората, след легален превод!
+1
 
 
Скъпа моя! Права си, категорично си права! У нас и стените бият и ритат! Вярно, държавата е кочинка, заплатите ниски, шефовете изедници и дирници, но.....тук има приятели и семейство! В повечето случаи те са като юмрук- удрят бързо и здраво!!! Всъщност ние сами сме си виновни за дереджето, но никога не е късно да извадим тоягата, да наточим калъчката и да почнем....удри, удри, удри главите прости и да си върнем държавата! Ако не успеем, то поне ще научим маса рептили да си свият опашките между краката!!!
0
 
 
Еми като има дипломи и т.н. защо не си намери работа по специалността?
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Кабинетът "Денков - Габриел"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: